Is een duurzame economie mogelijk?

ZUTPHEN - Deze wereldberoemde econoom pleit voor een nieuwe manier van denken over de economie. Geen eindeloze groei, maar productie en consumptie tussen een onder- en een bovengrens: niet te weinig, maar ook niet te veel. En daarbij letten op verspilling en milieuaantasting. Zie haar bestseller uit 2017: Donut economie, in zeven stappen naar een economie voor de 21ste eeuw.

Kate Raworth is één van de critici van het huidige economisch denken. Alweer een halve eeuw geleden verscheen het Rapport van de Club van Rome over de grenzen aan de groei. Enkele recente critici zijn Bas van Bavel over het opkomen en neergaan van markteconomieën en Thomas Piketty over de groeiende verschillen in inkomen en vermogen.

Luister, denk en praat mee donderdag 21 oktober om 20.00 uur in wijkcentrum Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. Klaas Schermer zal het onderwerp inleiden. Hij studeerde politicologie en economie in Amsterdam en werkte aan diverse hogescholen en universiteiten in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Wel wordt bij de ingang gevraagd naar een vaccinatiebewijs of een negatieve coronatest.