Ronahi Aksan met daarachter Felix Mulder. Foto: Freddie Burgers

AZC boekt verdiende
overwinning op Brummen

ZUTPHEN - Zondag 3 oktober speelde AZC weer een thuiswedstrijd in competitieverband speelde. Tegenstander was Brummen dat op een 2-0 nederlaag werd getrakteerd. Voor aanvang was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan alle AZC’ers die het afgelopen jaar zijn overleden.

AZC zoekt direct de aanval zoekt. De bal gaat snel rond en vooral over de flanken komt AZC goed door. Felix is de eerste die een echte kans krijgt als hij na 10 minuten een goed schot lost dat door de keeper wordt overgetikt. Niet veel later is het Niek die alleen op het doel af kan. Zijn inzet wordt gestopt door de keeper van Brummen. Halverwege de eerste helft neemt AZC dan toch de leiding. Na een goede combinatie op rechts tussen Luuk en Niek wordt uiteindelijk Ronahi aangespeeld die beheerst van dichtbij de keeper van Brummen weet te passeren, 1-0. Niet veel later is het bijna weer raak als opnieuw Felix vanaf eigen helft aan de linkerkant opstoomt, het vijandelijke strafschopgebied binnen gaat en een goed schot lost dat net over de kruising vliegt. Ook op rechts blijft AZC gevaarlijk. Luuk wordt na een goede combinatie met Jacco in stelling gebracht maar zijn inzet treft helaas geen doel waardoor de 1-0 op het scorebord blijft staan. AZC begint ongewijzigd aan de tweede helft waarin het getoonde spel een stuk minder is. Het spelbeeld wordt rommelig en ook Brummen krijgt af en toe kansen. Na een kwartier in de tweede helft moet Raymond het veld geblesseerd verlaten en wordt vervangen door Ozgür. Dit is het begin van een ongelukkige periode voor AZC want eerst raakt Mark geblesseerd aan zijn hamstring, zonder dat er een bal of tegenstander in de buurt is. Daarna loopt ook de net in het veld gebrachte Ozgür een spierblessure op en moet hinkend het veld verlaten. Hun vervangers zijn Siem en Lars. Op rechts is er dan vervolgens een mooie actie van Ronahi die zich goed vrij speelt en de bal aflegt op Jacco die zijn schot over ziet gaan. Ook Brummen is gevaarlijk wanneer Nardo uitkomt en de bal verkeerd inschat. Hierdoor komt hij in botsing met een speler van Brummen en blijft in eerste instantie geblesseerd liggen. Lang blijft het 1-0, maar in de blessuretijd weet Ronahi uiteindelijk gebruik te maken van de ruimte en de verdiende 2-0 binnen te schieten.

Mark ter Horst is uitgeroepen tot ‘Man of the Match' en de wedstrijdbal is aangeboden door Café Old Dutch. Opstelling: Nardo, Sven, Mark(Siem), Quinten, Raymond(Ozgür, Lars), Jacco, Onür, Felix, Ronahi, Niek en Luuk.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Activia in Twello om 14.00 uur.