Officiële opening tunnel onder de N348 tussen de Emmerikseweg en Bronsbergen

Officiële opening tunnel onder de N348 tussen de Emmerikseweg en Bronsbergen

ZUTPHEN - Zaterdag 9 oktober vanaf 13.30 uur zal de tunnel onder de N348 tussen de Emmerikseweg en Bronsbergen in Zutphen officieel worden geopend. De tunnelkunstwerkgroep zal dan een praatje houden, er is een prijsuitreiking en om 14.00 uur zal burgemeester Vermeulen de openingshandeling verrichten. Op deze dag zullen er verscheidene activiteiten worden georganiseerd in en rond de tunnel, waaronder een belevingsfietstocht vanaf de tunnel door de wijk.

Ruim honderd vrijwilligers zijn de laatste tijd druk geweest met het opknappen van de tunnel en de Tunnelkunstwerkgroep kan dan ook niet wachten tot iedereen kan genieten van het resultaat.  De opening van de tunnel wordt daarom groots gevierd. Op diverse plekken in de wijk zal er wat te beleven zijn. Bij de tunnel speelt dweilorkest ’t Spult en zijn er lekkere hapjes te koop, gemaakt door Musti’s Place. Bij de tunnel tussen het Zwanevlot en Tichelkuilen is een workshop graffiti spuiten voor jongeren, georganiseerd door jongerenorganisatie Walhallab. Even verder gaat gymnastiekvereniging SZG met zo’n twintig jongeren acrobatische toeren uithalen. En bij dansschool Vieberink op de stoep is ook weer een terras met een hapje en drankje (verzorgd door Musti’s Place). Zowel bij dit terras als bij de Uitwijk op de Brink, worden reuzenbellen geblazen en wordt gedanst met een zwevende stok. De fietstocht gaat nog langs de Buurtbongerd (aan de Harenbergweg), waar koffie en thee met zelfgemaakte appeltaart verkrijgbaar is. Tevens vertelt de imker iets over zijn bijenkast en heeft wat producten daaruit in de aanbieding. En is er muziek aanwezig. Bij de Uitwijk op de Brink zijn diverse kinderactiviteiten, waaronder een springkussen, schminken en een medaillon schuren voor kinderen door Beeldhouwwinkel (uit de Stoven). Ook hier kan men genieten van lekkernijen van Musti’s Place.  Van hieruit kan men gerust nog eens wandelen naar de opgeknapte tunnel onder de N348.  

Tussen 13.30 en 16.00 uur is de Emmerikseweg afgesloten voor motorisch verkeer (fiets graag parkeren en laten staan bij de Achtsprong).

"Een prachtig kunstwerk is het geworden in deze tunnel waarvan we hopelijk lang kunnen genieten. We hebben dit vrijwilligersproject met veel plezier opgepakt.", zo laat de werkgroep, bestaand uit Anneke, Joan, Liesbeth, Johan, Ingeborg en Ben, weten. Meer informatie over de werkgroep en de kunstenares is te vinden op onderstaande websites.


tunnelkunst.wixsite.com/werkgroep

coachenmettekeningen.nl/index.php/180/tunnelkunstproject