Foto: PR

Foto: PR

Succes voor G-atleten Hanzesport in Twente

ZUTPHEN - Op 25 september namen zes G-atleten van Hanzesport deel aan de Pre-Games van de Special Olympics in Twente. En wat een succes was het! Blije gezichten en medailles keerden terug naar Zutphen.

"Hoera goud!", stralend neemt David zijn medaille in ontvangst voor de 100 meter. Even later staan Rosalie en Mattis op het podium om de medailles verspringen in ontvangst te nemen. Ook Isabel en Tobias vallen in de prijzen. Ruben strijdt voor de bronzen medaille, maar die voelt als goud, zo hard heeft hij gelopen op de 400 meter. De coaches van Hanzesport, waaronder Eddy en Tosca, schreven de atleten in bij de looponderdelen 50, 100, 200 of 400 meter en de technische onderdelen zoals verspringen, kogelstoten of bal gooien. En dankzij de goede organisatie van de Hengelose atletiekvereniging en de enthousiaste begeleiding van de Hanzesportcoaches Eddy en Jannie, genoten de atleten van het sporten en de sfeer in het stadion. Aan het einde van de dag liepen de G-atleten trots met de medailles om hun nek het stadion weer uit. Rosalie: "Nu al zin in volgend jaar, dan zijn er hier weer wedstrijden".

De nationale Special Olympics van 2022 worden op 10 -12 juni gehouden in Twente. De atletiekwedstrijden vinden plaats in het Fanny Blankers Koen stadion in Hengelo.