Rectificatie Burendag Deventerweg

ZUTPHEN - In het verhaal over de bijzondere Burendagviering door aanwonenden van de Deventerweg in Zutphen is vorige week abusievelijk de verkeerde dag genoemd. Het feest had plaats op vrijdag 24 september en niet op zaterdag 25 september.


Effata-viering in de St. Jan

ZUTPHEN - In de stilte van je hart komen. Om daar te zoeken naar de ervaring van God in je eigen leven. Dat is het doel van deze meditatieve viering, die elke tweede zaterdag van de maand om 17.00 uur wordt gehouden in de St. Jan. De eerstvolgende Effata-viering staat gepland op zaterdag 9 oktober. Vanaf vijf voor vijf kunnen bezoekers zich in stilte voorbereiden. De viering wordt opgebouwd rondom een Bijbeltekst die geactualiseerd wordt naar de wereld van vandaag en onze eigen ervaringen. Dit gebeurt via gebed, overweging, stilte en symbolen. Deze vieringen, georganiseerd door de parochie HH 12 Apostelen, zijn laagdrempelig en oecumenisch van karakter. Voor meer informatie: g.spekkink@12apostelen.nl of l.vandekam@12apostelen.nl.


Sporten en bewegen bij de Reuma- Patienten- Vereniging Zutphen e.o.

ZUTPHEN – Eindelijk mag het weer: meer sporten en bewegen, ook bij de ReumaPatientenVereniging Zutphen e.o. Voor reumapatiënten is sporten en bewegen van groot belang. In de afgelopen anderhalf jaar hebben ze dat allemaal gemerkt en zijn stijver geworden. Bewegen werd steeds moeilijker, maar die periode is gelukkig voorbij.

Wie reuma heeft of reumatische klachten, komt dan vooral een keer meedoen. Zwemmen in extra verwarmd water in zwembad IJsselslag of in het zwembad van Sensire. Er is nog voldoende plek zowel in de groepen overdag met begeleiding als in de avondgroepen.
Recent zijn er ook weer een Nordic Walking beginnerslessen begonnen en ook de Yogalessen mogen weer ‘gewoon’ in het Warnshuus gegeven worden.

Wie zich wil aanmelden of meer wil weten, neemt contact op met de voorzitter Jitske Lautenbach, 0313-652593.


Mariavespers in de St. Janskerk

ZUTPHEN - Ook dit jaar zal het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan de Mariavespers in de oktobermaand uitvoeren. Ditmaal op zondag 3 oktober vanaf 16.30 uur in de St. Jan, Nieuwstadskerksteeg 2 in Zutphen. 

De aloude Mariagezangen met psalmen en hymnen zullen weerklinken en de beleving in stilte is steeds weer indrukwekkend. Het plechtige Magnificat en het verstilde Regina Caeli zullen te horen zijn. Boekjes met de Latijnse teksten en Nederlandse vertaling zijn beschikbaar.

Het koor mag weer zingen en het aantal bezoekers in de kerk kent geen beperkingen. Wel wordt iedereen verzocht zich aan de huidige geldende coronamaatregelen te houden. Na afloop is er een verzoek tot een vrijwillige bijdrage.

De vieringen zullen ook via https://kerkdienstgemist.nl te volgen zijn. Zie voor verdere informatie de website. 


www.getijdenkoorst janzutphen.nl