Berend Botje. Foto: PR

Berend Botje. Foto: PR

Familiefilm Berend Botje te zien bij Luxor

ZUTPHEN - Op 29 september gaat de familiefilm Berend Botje landelijk in première. De film van de Eefdese broers Derk en Mans van den Berg is op zondag 3, 10 en 31 oktober om 15.00 uur ook te zien bij Luxor Theater in Zutphen.

Net als bij hun vorige film De IJslandbende (2018) schreven de broers samen het script voor hun nieuwe film en trad Derk op als producent en Mans als regisseur. Berend Botje gaat over de lotgevallen van de bekende, inmiddels drie generaties tellende schippersfamilie uit het bekende kinderliedje. De familie Botje bestaat uit opa Berend (Thomas Acda), vader Berend (Klaas van Kruistum) en de jongste in de Berend Botje-lijn, gespeeld door de 11-jarige Doris Zuijderland die met deze rol haar speelfilmdebuut maakt.

Berend Botje is een stoer meisje met een levendige fantasie. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje die verder bestaat uit vader Berend en opa Berend. De avonturen van de Botjes zijn zó bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter. Als de stad in de ban raakt van een uitzonderlijk vogelei, is zij ervan overtuigd dat het om een Knoetel Ei gaat, dat alleen uitkomt op een verborgen eiland. Ze besluit de gewaagde tocht naar het eiland zelf te maken. 

Kaartjes aan de kassa en via www.luxorzutphen.nl.