Café Doodgewoon weer van start

ZUTPHEN - Donderdag 7 oktober van 15.00 tot 16.30 uur (inloop 14.45 uur met koffie en lekkers) vindt weer de eerste bijeenkomt plaats van Café Doodgewoon, een ontmoetingsplek waar thema’s over palliatieve zorg besproken worden. Bestemd voor mensen met een levensbedreigende ziekte, hun naasten en andere belangstellenden. Thema dit keer is 'Hoe wil ik leven, hoe wil ik sterven'.

Wat maakt het leven waardevol als je ouder wordt en te maken krijgt met beperkingen? Wat betekent eigenlijk kwaliteit van leven? Hoe zorg je ervoor dat je mentaal en spiritueel gezien fit blijft? En hoe maak je ingrijpende beslissingen in de laatste levensfase? 

Hierover gaat Hugo Remmers, geestelijk verzorger van Gelre ziekenhuis Zutphen en van www.willemlevensvragen.nl met de aanwezigen in gesprek. Zijn stelling is: 'als je durft te praten over de dood, dan durf je jezelf ook af te vragen waar het leven eigenlijk over gaat'.

Locatie: Waterkracht, Ruijs de Beerenbrouckstraat 106 in Zutphen. Men volgt de huidige coronamaatregelen, wat betekent dat de bijeenkomst toegankelijk is voor mensen met een bewijs van vaccinatie of een negatieve zelftest