Elias en Cordas. Foto: Lucia Riscado Cordas

Elias en Cordas. Foto: Lucia Riscado Cordas

Concert met poëtische muziek op zeven
verschillende gitaren

EEFDE - Zondag 10 oktober om 11.30 uur wordt in Kapel op ’t Rijsselt,  Mettrayweg 25 in Eefde, een concert gegeven door gitaristen Izhar Elias en Fernando Cordas. Zij brengen het programma 'De gitaar in het Wenen van Mozart en Beethoven en het Concierto de Aranjuez'.

Izhar Elias en Fernando Cordas zijn beide klassiek geschoolde gitaristen en van alle muziekmarkten thuis. Zij laten horen dat de gitaar meer is dan het instrument dat vanaf de jaren zestig van de vorige eeuw eigenlijk pas goed bekend werd en furore maakte.

Diezelfde zegetocht maakte het instrument in het Wenen van Beethoven en Mozart toen de zogenoemde Schubertgitaar het hoogtepunt van haar bekendheid bereikte. In dit concert wordt op authentieke gitaren een ode gebracht aan de grote componisten uit die tijd. In dit concert hoort men ook muziek uit een geheel andere wereld. Voor het eerst zal in de Kapel het misschien wel beroemdste werk te horen zijn dat ooit voor de gitaar werd geschreven: het Concierto de Aranjuez van de blinde Spaanse componist Joaquin Rodrigo. Hij maakte de gitaar 'concertwaardig'. Een concert met poëtische en warmbloedige muziek op zeven verschillende gitaren.

De Kapel is blij bij dit concert, na ruim anderhalf jaar, weer muziekliefhebbers te kunnen ontvangen op de eigen locatie in Eefde. Entree 22 euro (t/m 18 jaar gratis). Voor meer informatie zie de nieuwe website van de Kapel of neem contact op. 


www.kapeloptrijsselt.nl

0575 – 570 521