FC Zutphen gaat op bezoek bij Uni VV in Nijmegen

ZUTPHEN - Komende zaterdag om 14.00 uur speelt FC Zutphen de eerste uitwedstrijd in Nijmegen tegen Uni VV. De mannen uit Nijmegen staan bekend om hun stugge tegenstand. Vorig seizoen werd in de laatste wedstrijd voor de pandemie met 3-0 thuis gewonnen tegen Uni. De score werd ver in de tweede helft pas geopend. En ook de uitwedstrijd van ruim 1,5 jaar geleden werd nipt gewonnen. 

Naast de 6-0 afgelopen zaterdag van FC Zutphen tegen Sportclub Eefde, waren er nog enkele grote uitslagen onder andere van Dieren, ESA en JVC Cuijk. Deze ploegen zijn kandidaat voor de titel. Uni VV ging met 5-0 in Dieren ten onder. Maar de mannen uit Dieren hebben zich flink versterkt, en daarnaast vielen in drie minuten drie doelpunten. Uni zal zich in de thuiswedstrijd niet gemakkelijk meer laten overrompelen.

FC Zutphen met jonge ploeg goed uit de startblokken
FC Zutphen is goed aan het nieuwe seizoen begonnen, en wat op viel was het sterke spel van Lucas Hengstenberg, die zich goed ontwikkeld heeft. Maar ook op het middenveld werd er na een wat moeilijk begin goed gespeeld. De jonge Mido Blok speelde een sterke partij evenals David te Slaa. En dan is het prettig dat er ook nog eens een sterkmaker als Luuk Meijer naast je staat. Floris de Boer raakte helaas geblesseerd met hamstring problemen. Hij was juist goed bezig, de club hoopt dat hij spoedig weer fit is. Als alle jongens straks weer fit zijn, zal het een strijd worden om de basisplaatsen. Zo ver is het nu nog niet. Met veel jonge spelers is men ook kwetsbaar. Voorlopig zal de ploeg ervoor moeten zorgen dat er geen punten verspeeld gaan worden. En zal de strijd met Uni volop moeten worden aangegaan.

Ook het 2e, de JO-23 als de JO-19 wisten knappe overwinningen te boeken.