Gezocht: twee broers uit Warnsveld (slot)

De afgelopen weken schreef ik in deze column over een onverwachte ontmoeting in Frankrijk met Patty uit Noord-Holland. Ze heeft zeer prettige herinneringen aan een groep vakantievrienden uit de Achterhoek. Die ontmoette ze regelmatig op een camping aan het Italiaanse Gardameer, zo’n 50 jaar geleden. Twee namen herinnert ze zich nog, de broers René en Ron te Riele. Mijn zoektocht naar de vriendengroep is nu twee weken bezig.

Vlak voor de deadline van de column van vorige week kreeg ik plotseling een mail van René. Hij kan zich Patty nog goed herinneren en even later stuurt mij zelfs een foto met drie jongen mannen links, vrolijke Patty rechts en het prachtige blauwe Gardameer op de achtergrond.

Er volgt een mailwisseling met René met tussenpozen. Mijn nadeel is dat het mailadres van het Contact alleen thuis op de desktop binnenkomt, daarom kan ik alleen ’s avonds reageren. En de reacties van de andere kant laten ook even op zich wachten. Een paar dagen later wordt mij duidelijk waarom. René is tussentijds vertrokken naar Zwitserland. Vanaf de Bodensee gaat hij de komende zes weken fietsen naar Lago Maggiore in Italië. ‘We zwerven nogal als oude hippies’, schijft de vrolijke zeventiger.

In de dagen die volgen krijg ik de vriendengroep steeds beter in beeld. Overigens met veel dank aan Tom Verfuurden uit Zutphen, een van de vrienden. Hij herinnert zich nog een zekere Rudie Schoonheim, indertijd uit Warnsveld maar tegenwoordig woonachtig in Zeddam. En dan schrijft Tom ook nog over een vriend met de naam Wolff, met dubbel f aan het einde, uit Hengelo of mogelijk Zutphen. Inmiddels heb ik na bijna 40 mailtjes de informatie aardig compleet, tijd om te gaan bellen met Patty. Als het goed is heeft ze over mijn eerste resultaten gelezen, de opsporing van de broers gaat waarschijnlijk wel lukken. Ze is laaiend enthousiast over de ontwikkelingen in de afgelopen weken. Door de vele informatie komen bij haar steeds meer herinneringen boven. Eigenlijk zoveel dat dat niet in een paar telefoontjes of mailtjes past. Ik stel Patty voor om naar Zutphen te komen om in een kroeg aan een grote stamtafel met de hele vriendengroep een vakantiereünie te organiseren. En natuurlijk met een heleboel oude vakantiefoto’s. Maar daarvoor moeten we nog even op René wachten, hij is pas in november terug. Dat vooruitzicht lijkt haar geweldig, ze gaat het regelen.

Een uurtje later rolt toch nog een mailtje van Patty binnen. Ze heeft de oude vakantiefoto bestudeerd. “Een mooie foto, ik herken René en daarachter de jongen die ik me herinner als Piet. Links vooraan op de foto is mijn broer. Maar wie dat meisje ook is, ik ben het niet!”

Reageren? contact@bombeld.nl