Bewoners genieten van het samenzijn met familie en vrienden. Foto: Jacqueline Resink

Bewoners genieten van het samenzijn met familie en vrienden. Foto: Jacqueline Resink

Jacqueline Resink

Huis Welgelegen viert 15-jarig jubileum met feest in de Overtuin

WARNSVELD - Woonzorglocatie Huis Welgelegen aan de Molenstraat 2 vierde het weekend van 18 en 19 september het 15-jarig bestaan. Dat jubileum werd gevierd met medewerkers, bewoners en hun familieleden en vrienden. In de prachtige Overtuin, waar Huis Welgelegen in ligt, werd het feest gevierd. 

“Het is mooi weer, het is een mooi feest, ik zit te genieten. Een tien met een griffel!” Deze lovende woorden kwamen van een bewoner op het jubileumfeest. In de Overtuin stond een ruime partytent opgesteld met tafeltjes, zodat de bewoners met hun familie en vrienden samen konden zijn. In de loop van de middag werd er wat gewisseld zodat bewoners ook kennis konden maken met de familie van hun medebewoners. “We hebben een hele goede band met elkaar”, zei een bewoner lachend met zijn hand op de schouder van een andere bewoner. ”Daarom vind ik het zo belangrijk dat hij mijn zoon ontmoet.”

Al 15 jaar gastmuzikant op Huis Welgelegen
De dag begon met koffie en wat lekkers, waarna Mariske Hekkenberg de muzikale ondersteuning voor haar rekening nam. Zij komt ook al 15 jaar op Huis Welgelegen en zorgde met haar zang voor een ongedwongen sfeer. Sommige mensen zaten rustig te luisteren, anderen praatten tussendoor gezellig met hun bezoek.

Toen en nu
Het feestelijke diner werd verzorgd door restaurant De Ruif. Tijdens het eten werden foto’s getoond van de afgelopen 15 jaar; van bewoners die er hebben gewoond en medewerkers die op Huis Welgelegen werkten en soms zelfs nog steeds werken. Huis Welgelegen zelf heeft heel wat veranderingen ondergaan, wat goed te zien was op de foto’s.

Jubileumweek
Het feest was de afsluiting van een mooie week met veel activiteiten. Op maandag openden Sanne en Nanning de week met de geschiedenis van Huis Welgelegen. Dinsdag kwam Liesbeth Burger, predikant van de Martinuskerk die dit jaar het 1000-jarig bestaan viert. Ze vertelde boeiend over de kerk en nodigde de bewoners uit om naar de tentoonstelling in de kerk te komen kijken. Op woensdag hebben de bewoners hun schilderijen afgemaakt die op het feest aan de wand hingen. Donderdag leidde Annette Meesters de bewoners rond in de Overtuin, die er in september altijd prachtig bij staat. En vrijdag was er het vrijdagmiddagconcert. Het was een zeer geslaagde jubileumweek waarop men met plezier kan terugkijken.

 In de Overtuin stond een ruime partytent opgesteld met tafeltjes, zodat de bewoners met hun familie en vrienden samen konden zijn. Foto: Jacqueline Resink