FC Zutphen start competitie tegen Sportclub Eefde

ZUTPHEN - De competitie had voor beide teams niet beter kunnen beginnen met deze onvervalste streekderby. Zaterdag 25 september om 15.30 uur is het zo ver op sportpark ’t Meijerink. Beide teams zullen strijden om de eerste 3 punten. Vanuit beide clubs krijgen jonge talenten volop de kans zich te manifesteren.

FC Zutphen heeft in de voorbereiding wisselende resultaten bereikt, maar in het bekertoernooi wist men alle drie wedstrijden te winnen. Ook sportclub Eefde behaalde enkele goede resultaten. Zij hebben als doelstelling bovenin mee te draaien en een periode mee te pakken.

Enkele langdurige blessures
Naast het feit dat er afgelopen seizoen twee goede spelers vertrokken zijn, namelijk Rik Vlutters en Nathan Greven, die beiden naar een eersteklasser gingen, kampen de Zutphenaren met langdurige blessures. Dat zijn Jesse de Vries, Sem Veeger, Khen Bakkerweerd, en Timon Kuiper. Tevens raakte afgelopen dinsdag Jelle Macare geblesseerd aan zijn hoofd na een kopduel, waarin hij weliswaar scoorde, maar ook met zijn tegenstander in botsing kwam. Hij moest een nacht in het ziekenhuis verblijven, maar gelukkig gaat het nu goed met hem. Dat betekent voor FC Zutphen een fikse aderlating.

De andere selectieteams
Ondanks de diverse blessures wisten de andere selectieteams bij FC Zutphen eveneens de volgende bekerronde te bereiken. Het 2e elftal versloeg Be Quick Zutphen met 4-0 en boekte daarmee haar derde achtereenvolgende overwinning. En dat gold ook voor het JO-23 team onder leiding van de enthousiaste trainer Mike Wesselink.