Foto: Levi Damsma

Foto: Levi Damsma

‘Rouwend’ door de straten om zorgen te uiten over de klimaatcrisis

ZUTPHEN - Zaterdagmiddag liepen leden en sympathisanten van Extinction Rebellion Zutphen in een stemmige rouwstoet vanaf het station een ronde door de binnenstad. Ze hielden onderweg een aantal speeches om aandacht te vragen voor de uit de hand lopende klimaatcrisis wereldwijd. Met deze en andere acties roept Extinction Rebellion overheden, burgers en bedrijven op actie te ondernemen tegen de klimaatcrisis, en hoopt ze burgers te bewegen zich aan te sluiten en verandering te eisen.

Een gevarieerde groep deelnemers, jong en oud, trok in zwarte rouwkledij door de straten. Ze droegen een doodskist mee die de verloren toekomst van onze kinderen symboliseert. Een trommel en een dwarsfluit zorgden voor een droevige stemming. Met deze kunstzinnige, maar indringende actie toonden de demonstraten hun zorgen en angsten over de gevolgen van de klimaatcrisis, en hun rouw om het feit dat onze overheden nog altijd niet de nodige maatregelen nemen om een catastrofe af te wenden, ondanks talloze waarschuwingen van klimaatwetenschappers en het VN-klimaatpanel IPCC. Wie meer wil weten kan mailen naar XRZutphen@protonmail.com of eens kijken op www.extinctionrebellion.nl.

Leden en sympathisanten van Extinction Rebellion Zutphen in een stemmige rouwstoet door Zutphen om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Foto: Levi Damsma