Gezocht: twee broers uit Warnsveld (2)

De afgelopen week schreef ik in deze column over een onverwachte ontmoeting met Patty. Ze komt uit Noord-Holland en tijdens een koffie-momentje op camping Le Brabois in de Franse stad Nancy vertelde ze dat ze ongelofelijke leuke herinneringen heeft aan een ontmoeting met twee broers uit Warnsveld. Dat was overigens 50 jaar geleden op een camping aan het Italiaanse Gardameer. Die avond hebben we afgesproken dat ik een poging ga doen René en Ron te Riele op te sporen, als ze tenminste nog in leven zijn. En dat heb ik geweten.

Het Contact ligt nog nauwelijks in de eerste brievenbussen of de mailtjes stromen binnen. De allersnelste was Gerard Lichtenbeld uit Zutphen. Gerard tekent en schildert en exposeerde vorig jaar in museum MAS in Vorden. En daar kwam hij Ron onverwachts tegen. Ron, die zichzelf tegenwoordig Ronald noemt, heeft een tijd in Zutphen gewoond, maar woont nu in Vorden. Gerard en Ron waren zelfs een tijd collega’s van elkaar bij het kadaster in Zutphen. Gerard sluit af met: ‘de broers zijn in ieder geval nog springlevend!’

Een bijzondere mail kwam van Tom Verfuurden. Tom meldt dat hij de column met veel plezier heeft gelezen en in eerste instantie dacht dat het over hem en zijn broer ging. Ook twee broers uit Warnsveld, op dezelfde camping met dezelfde Patty en dezelfde herinneringen. Maar het ging in dit geval over twee andere broers.

A. Langenkamp laat er geen gras over groeien. Hij laat weten direct contact opgenomen te hebben met René met het verzoek mij weer te contacten.

Een dag later mailt Tom Verfuurden mij nog meer informatie. René was een vriend van mijn broer Piet en mocht met de familie te Riele mee naar Italië. Naar camping San Biagio in Manerba. In 1972 ben ik daar ook geweest en heb Patty, maar vooral haar broer Bert, leren kennen. Alles wat Patty u verteld heeft over die tijd klopt en is een dierbare herinnering. Zo dierbaar dat ik samen met mijn vrouw nog bijna elk jaar een middag of avond de camping bezoek. Tom meldt ook nog dat hij nog heel wat foto’s uit die tijd heeft bewaard en ze graag wil mailen.
En een paar uur later komt de verrassing. René, tegenwoordig woonachtig in Zwolle, heeft deze column doorgestuurd gekregen en stuurt mij een zeer enthousiaste mail. Natuurlijk herinnert hij zich Patty nog heel goed en hij vindt het geweldig als ze weer eens contact zouden hebben. Even later rolt er een foto van 50 jaar geleden in mijn mailbox, drie vrienden en Patty helemaal rechts, op een muurtje aan het Gardameer.

Nu ga ik Patty mailen, hopelijk reageert ze snel.

Reageren? contact@bombeld.nl