Burgemeester Annemieke Vermeulen reikt het PSO-certificaat uit aan Angela en Cees Bossenbroek, de eigenaren van Favorabel | WWIB Zorg op maat. Foto: PR

Burgemeester Annemieke Vermeulen reikt het PSO-certificaat uit aan Angela en Cees Bossenbroek, de eigenaren van Favorabel | WWIB Zorg op maat. Foto: PR

Feestelijke uitreiking PSO-certificaat aan Favorabel
door burgemeester

ZUTPHEN - Op een zonovergoten dag reikte burgemeester Annemieke Vermeulen het PSO-certificaat uit aan Angela en Cees Bossenbroek, de eigenaren van Favorabel | WWIB Zorg op maat. En niet de eerste de beste, maar een PSO, trede 3 en 30+ certificering. "We zijn enorm trots dat we dit met zijn allen hebben gerealiseerd", aldus een enthousiaste Angela Bossenbroek.

Annemieke Vermeulen: "Een topprestatie om gelijk trede 3 en 30+ te behalen! En zoals Angela het zelf al verwoordde; een prestatie van alle medewerkers." Organisaties met een PSO-certificering worden landelijk herkend als een sociale onderneming en vergroot bijvoorbeeld de kansen bij gunningen. Tegelijkertijd zetten deze bedrijven zich in om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen in de arbeidsmarkt. De 30+ houdt in dat meer dan 30 procent van de medewerkers uit kwetsbare groepen in dienst zijn.

Hartenmens
Na de uitreiking van het certificaat was er een moment om zowel Angela, Cees en alle aanwezige medewerkers extra in het zonnetje te zetten. Uiteraard met een mooie bos bloemen en hartelijke woorden van de burgemeester: "Als team maken jullie Zutphen en de samenleving nog socialer. En dat wordt beloond met een passend PSO-certificaat. Ook bij GelreWerkt! en de gemeente Zutphen blijft dit niet onopgemerkt." Angela vult aan: "Als je onderneemt vanuit je hart en hoofd is het eigenlijk, in ieder geval geldt dat voor ons, vanzelfsprekend dat je sociaal onderneemt."

PSO
De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd kwaliteitskeurmerk van TNO dat inzicht geeft in de mate waarin organisaties sociaal ondernemen, gericht op de werkgelegenheid voor kwetsbare groepen. Voor bedrijven met het PSO-certificaat vergoot het de kans op gunningen vanuit de overheid en voor mensen ontstaan er meer mogelijkheden voor werk. Bovendien kunnen bedrijven met een PSO keurmerk deels voldoen aan de social return verplichting bij aanbestedingen. Angela: "Wat ook fijn is dat we de PSO-voucher van FactorWerk ter waarde van € 2.500,- als bijdrage voor het auditering- en certificeringstraject hebben ontvangen en ingezet. Dat is goed geregeld in onze arbeidsmarktregio."

Favorabel | WWIB Zorg op maat
De letters WWIB staan voor Wonen, Werken en Individueel Begeleiden. En Favorabel is de winkel waar onder andere handgemaakte artikelen worden gemaakt en verkocht.

Zowel sw-medewerkers als kandidaten van GelreWerkt! werken hier met veel plezier. Kandidaten doen op een prettige en doeltreffende wijze werkervaring op om een volgende stap richting betaald werk te zetten. 

"Als zorgverlener werd ik opeens zelf geconfronteerd met mijn eigen beperking. Dat was voor ons de reden om in 2016 zelf een zorgonderneming op te zetten voor talentvolle mensen met een begrenzing. Immers iedereen heeft talent en kan wel iets minder goed dan een ander. En dan is geweldig dat het met dit PSO-certificaat wordt erkend! Daar ben ik enorm trots op."