Boogschutters in actie. Foto: Debbie van den Berg

Boogschutters in actie. Foto: Debbie van den Berg

Handboogvereniging Phoenix trapt
jubileumjaar af met feestelijke dag

EEFDE - Op zaterdag 4 september vierde Handboogvereniging Phoenix het vijftienjarig bestaan met een feestelijke dag, georganiseerd door de wedstrijdcommissie in samenwerking met het bestuur. Er waren voor deze dag (door leden) nieuwe doelen gemaakt waarop, naast de reguliere 3D-doelen, geschoten kon worden. Er was een tweedehands marktje waarbij bogen en pijlen van eigenaar wisselden. Tevens was te zien hoe een 3D-doel gemaakt wordt, hoe pijlen geplakt worden en hoe de verschillende pezen gemaakt worden. 

Op het veld waren drie vakken met schietbanen opgesteld, met elk hun eigen doelenserie. Elk doel had zijn eigen uitdaging; het bewoog, men moest zichzelf in evenwicht houden tijdens het schieten, ergens onderdoor schieten of bijvoorbeeld vanaf een stellage schieten. Tussen de drie vakken stond het ingepakte jubileumdoel opgesteld. Aan het einde van de middag werd deze onthuld door een rij schutters die het doel beschoten, waarna het papier vlam vatte en het doel zichtbaar werd. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd en in een ontspannen sfeer werd er gezellig bijgepraat. Kortom, een zeer geslaagde dag. Op naar de 20 jaar.

Handboogvereniging Phoenix
Handboogvereniging Phoenix is een vereniging waarbij schutters met verschillende bogen hun plek vinden; van de meest traditionele boog tot de moderne (compound) boog. Het is niet alleen het boogschieten waar de leden plezier uit halen, ook het zelf maken van pijlen, bogen, pezen en doelen levert veel voldoening op. Het samen, op zaterdagochtend en donderdagavond, genieten van een kop koffie hoort daar zeker ook bij. Veel schutters voelen zich daarom ook al jaren thuis bij de vereniging.

Boogschutters in actie. Foto: Debbie van den Berg