Gezocht: twee broers uit Warnsveld

We zijn op vakantie in Frankrijk. Mevrouw Bombeld en ik maken na het eten een avondwandeling over camping Le Brabois in Nancy. Een fietser slaapt vannacht onder een zeiltje in een hangmat tussen twee bomen en een jongedame is met een crossmotor in haar eentje onderweg naar het mooie weer in Italië. Bij een klein tentje zit een ouder echtpaar, op twee kleine stoeltjes met als avondmaal twee boterhammen uit een plastic zakje. Ze zijn op doorreis naar een vakantiehuis van vrienden aan de Italiaanse kust bij Genua. Onderweg kamperen ze zeer primitief, de luxe komt later wel. 

In zo'n tentje hebben ze vast geen koffiezetapparaat, bedenk ik me, dus ik bied ze aan om deze avond een lekker bakje te komen drinken bij onze caravan. En dat aanbod slaan ze beslist niet af. Wel even de eigen stoelen meenemen, want wij hebben er slechts twee.

Een half uurtje later zitten we met Patty en Wim bij onze caravan. Het echtpaar komt uit een klein dorpje tussen Amsterdam en Alkmaar. "Ik ken ook nog mensen uit Warnsveld”, laat Patty terloops weten. In mijn jeugd, begin jaren zeventig ging ik met mijn ouders altijd kamperen in Italië. En op de camping in Manerba del Garda kwamen ieder jaar twee broers uit Warnsveld. Goh, wat hebben we daar veel plezier gehad. Mijn ouders, indertijd uit Edam, zaten in het onderwijs en iedere zomer stonden we zes weken op camping San Biagio aan de oevers van het Gardameer. Vandaar liepen we met de vriendengroep door het water naar een onbewoond eilandje, waar we een hoop lol beleefden."

Ik informeer nog even naar een vorm van verliefdheid, maar daarvan is volgens Patty geen sprake. "De twee broers, Ron en René te Riele uit Warnsveld waren een paar jaar ouder dan wij. Zij waren er ieder jaar met een groep vrienden. Ze zullen nu rond de zeventig jaar zijn. 's Avonds kwamen we samen in een kamer naast de campingbar. Voor dure consumpties hadden we geen geld, maar in de aparte kamer mochten we zelf meegebrachte drankjes nuttigen. Of we zaten in het kleine haventje, met onze voeten in het water. Hoe zou het nu 50 jaar later met Ron en René zijn? Zijn ze nog leven en wonen ze nog in Warnsveld?” Patty wil dat heel graag weten en wij konden ze daar in Frankrijk geen antwoord op geven. Maar misschien U als lezer wel. Vandaar deze oproep.

Het was daar in Nancy in ieder geval een gezellig avondje, maar de volgende ochtend scheidden zich onze wegen. Wij trokken verder naar de aardappelen in het noorden, Patty en Wim reisden naar de pizza en pasta in het zuiden. 

Reageren? contact@bombeld.nl