Overtuin opengesteld op beide Open Monumentendagen

WARNSVELD - Op 11 en 12 september vinden de Open Monumentendagen 2021 plaats. Dat betekent dat de Overtuin beide dagen vrij toegang biedt voor alle bezoekers.

In de herfsttijd heeft de tuin zijn eigen charme. Met een prachtig oude struikhortensia voor zich kleurt de oude Japanse esdoorn langzaam naar dieprood. In de boomgaard dragen de vele fruitbomen een rijke oogst met zich mee. Er zijn appelen uit de tuin tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. Op het terras kan men zich dan ook naast koffie en thee, te goed doen aan appelgebak en appelsap uit eigen tuin. Er is helaas geen pinmogelijkheid dus alleen contante betaling.

Evenals de afgelopen drie jaar is op de zondag de Zutphense afvaardiging van de wereldwijde groep schrijvers van Shut Up And Write aanwezig. Shut Up And Write Spreekt verzorgt om 14.30 uur en om 16.00 uur een voordracht waarbij schrijvers en dichters optreden met eigen werk. Korte verhalen, gedichten, rake observaties, moordballades, satire en romantiek. Teksten over absurde situaties, wondere werelden en herkenbare dingen die ons raken. Vaak begeleid door eigenzinnige muzikale bijdragen van pianiste/componiste Tooske Hinloopen.

In de galerie gaat de nieuwe expositie Verstilde Verhalen van Miriam Verbeek (textiel) uit Zutphen en gastexposant Lotte Vrij (fotografie) uit Eindhoven van start. Miriam Verbeek is gespecialiseerd in het vilten van wol die ze verwerkt tot unieke viltpanelen. Daarbij maakt ze gebruik van verschillende zelfontwikkelde vilttechnieken. De natuur verwondert, ontroert en is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar. Het werk dat in de Overtuin te zien is, bestaat uit kleurige viltpanelen van verstilde bossen en kleine werken van plantvormen in combinatie met silhouetten van mensen. Deze laatste werken zijn ontstaan in de periode dat Miriam een masterclass in het Siboldhuis in Leiden volgde. Hier is een zaadje geplant voor het creëren van nieuw werk.

Lotte Vrij, exposeert met 'Berkenrollen'. Toen ze op een struinwandeling de gekrulde dode berkenbast zag, deed haar dat denken aan de Dode Zeerollen, die een bron zijn van verhalen van lang geleden. Ze besefte dat iedere boom een verhaal in zich heeft. Ze heeft foto’s verwerkt in combinatie met berkenbast tot kleine installaties. 

De openingstijden zijn van 12.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl 

0575 – 559 989