Koorleden en oud-leden bijeen voor het 100-jarig jubileum van Cappella Bronckhorst, 2019. Foto: Liesbeth Spaansen

Koorleden en oud-leden bijeen voor het 100-jarig jubileum van Cappella Bronckhorst, 2019. Foto: Liesbeth Spaansen

Cappella Bronckhorst laat corona achter zich

BRONCKHORST/ZUTPHEN - Op 1 september is het koor Cappella Bronckhorst met hernieuwde energie gestart met repeteren. Met een nog bijna nieuwe, jonge dirigent en uitdagend repertoire laat het koor de coronatijd achter zich en treedt het weer naar buiten met een gratis concert in februari 2022.

Door het coronavirus zijn de activiteiten van veel koren tot stilstand gekomen. Dat geldt niet voor Cappella Bronckhorst. Met veel inventiviteit is het dit koor gelukt om samen met de nieuwe dirigent Rob Kaptein, de activiteiten voort te zetten. Alle fysieke kooractiviteiten werden door de coronapandemie in eerste instantie van overheidswege verboden. Met de nodige inventiviteit hebben Kaptein en het koor kans gezien te blijven zingen en betrokken te blijven bij elkaar. 

Al kort na de noodstop wist het koor te herstarten. Eerst met online repetities, ‘zoomen’, en ‘Corona Cinema’: filmpjes waarin Kaptein uitleg gaf over het repertoire. Maar ook met fysiek zingen in kleinere groepen in de tuin van koorleden. Tijdens de derde piek bleef vervolgens toch weer alleen het ‘zoomen’ over, nu in de vorm van stemcoaching voor tweetallen.

Herstart
Maar nu het leed hopelijk definitief geleden is, is Cappella Bronckhorst met een bijna nieuw elan herstart. Waar andere koren enig ledenverlies leden heeft Cappella Bronckhorst een stevige ledenaanwas. Er blijft zelfs een kleine wachtlijst over, hoewel er nog een enkele plaats over is voor een goede tenor en/of bas.

Ook wordt er gestart met een nog fonkelnieuwe dirigent Rob Kaptein. Weliswaar volgde hij eind 2019 Hans de Wilde al op, maar nauwelijks gestart gooide corona roet in het muzikale eten. 

Gratis concert
Om het (bijna?) einde van de coronaperiode te vieren geeft Cappella Bronckhorst op zondagmiddag 6 februari een feestelijk concert in de dorpskerk in Vorden. Het voornamelijk Engels liederen-programma draagt de titel ‘My spirit sang all day’. Er worden liederen gezongen van onder andere Elgar, Purcell, Finzi en Macfarren. Om het feestelijke karakter extra te benadrukken is ervoor gekozen om de toegang gratis te maken.


cappellabronckhorst.nl