Links het oude botenhuis, rechts het nieuwe botenhuis. Foto: Marjo Hendrix

Links het oude botenhuis, rechts het nieuwe botenhuis. Foto: Marjo Hendrix

Marjo Hendrix

Feestelijke opening nieuw
botenhuis roeivereniging Isala

ZUTPHEN - Op zondag 12 september stelt Isala het nieuwe botenhuis open voor geïnteresseerd publiek. Ruim drie jaar werkten vele vrijwilligers mee aan de planvorming, financiering en uiteindelijk de bouw ervan. Tijdens de open dag, van 13.00 tot 17.00 uur in de Marshaven, zijn er rondleidingen, clinics en feestelijke activiteiten. 

Het nieuwe botenhuis vervangt het ruim 50 jaar oude botenhuis van de vereniging. Het is niet alleen veel groter qua oppervlak, het voldoet ook aan alle moderne eisen. Zo is er nu voldoende ruimte om alle boten goed op te bergen. Er is een ruime kantine, kleedruimtes met douches, aparte toiletten, een bestuurskamer, een trainingsruimte en een materiaal- en onderhoudsruimte. Afgelopen jaren verdubbelde het aantal leden van de vereniging naar ruim 200. Daarmee nam ook het aantal benodigde boten toe. Ook het vlot werd uitgebreid zodat meer mensen tegelijkertijd boten in het water kunnen leggen op populaire tijdstippen. 

Bezoekers van de open dag kunnen proeven aan het roeien en onder begeleiding in een boot stappen. Naast roeiclinics zal er een feesttent op het veld naast het botenhuis zijn en zijn er een foodtrucks aanwezig.

Het nieuwe botenhuis van roeivereniging Isala. Foto: Marjo Hendrix