WMK start gratis koorklas beginnende zangers

Gratis koorklas voor beginnende zangers

WARNSVELD - Het Warnsvelds Mannenkoor start vanaf vrijdag 10 september met een gratis Koorklas. Zes weken lang worden nieuwe leden door dirigent Emile Engel ingewijd in de geheimen van het zingen in een mannenkoor.

Voorafgaand aan de wekelijks repetitie op vrijdagavond krijgt men een uur lang les in notenlezen, stemgebruik, ademtechniek, het grote belang van luisteren – naar je eigen stem, naar de stem van je medezangers en natuurlijk naar de aanwijzingen van de dirigent – en zo wordt men vanzelf ‘deel van de club’. Nadat Emile bepaalt tot welke stemgroep wie behoort, krijgt men een mede-tenor, -bariton of -bas als ‘maatje’ om met alle vragen terecht te kunnen. 

Veel mannen zouden best in een koor willen gaan zingen. Ze houden van muziek, hebben al vaak genoeg gehoord dat zingen gezond is voor het hele lichaam en hebben best zin om samen met anderen hun stem te laten horen. Maar…. ze durven niet. Want om in een koor te gaan zingen moet je wel een flinke drempel over. “Is zingen in een mannenkoor niet vreselijk oubollig, zingen van blad is toch heel erg moeilijk, kan ik wel toon houden, begrijp ik de aanwijzingen van de dirigent wel?” Het Warnsvelds Mannenkoor (WMK) begrijpt de twijfels bij potentiële nieuwe leden, maar wil deze graag wegnemen. Daarom start men na de zomer met de gratis Koorklas voor beginnende zangers.

Aanmelden kan door een mail te sturen.


warnsveldsmannenkoor @gmail.com