Inzamelingsactie voor voedselpakketten

ZUTPHEN - Stichting Kansrijk Suriname is gestart met het uitreiken van voedselpakketten voor de meest kansarme bewoners van Sunny Point, een wijk bij Paramaribo. Via inzamelingsacties is geld binnengekomen om vijftig gezinnen om de twee weken te voorzien van een voedselpakket. Voorzitter van de stichting, Willem Wanrooij uit Zutphen: "In Suriname is de nood hoog. Wie door corona niet kan werken, heeft ook geen inkomen en wie wel een inkomen heeft, zag de koopkracht daarvan teruglopen tot 30 procent en dat betekent honger.  De normale werkzaamheden van Kansrijk Suriname zijn gericht op onderwijs, zang en dans in Sunny Point. Daar voegt de stichting nu hongerbestrijding aan toe."

Enkele sociale werkers hebben een keuze gemaakt en bepaald welke gezinnen voor deze pakketten het eerst en meest in aanmerking komen. Maar er zijn meer gezinnen, waar nog maar een keer per dag gegeten wordt of soms helemaal niet. De financiĆ«n zijn niet toereikend om ook die te steunen met een voedselpakket.  Als lezers met een gift willen helpen, dan kunnen zij een storting doen op rekeningnummer NL 65 TRIO 0390 4619 89. t.n.v. Kansrijk Suriname met als omschrijving 'voedselpakketten'. Dit geld wordt dan voor de volle 100 procent omgezet in voedsel.

Stichting Kansrijk Suriname heeft de Anbi status, zie voor meer informatie de website www.kansrijksuriname.org. Ook de Stichting Vrienden van de Surinaamse atletiek ondersteunt deze actie. Meer informatie bij voorzitter Willem Wanrooij, 06 - 546 746 89 of willemwanrooij.ks@gmail.com, IJsselkade 23 Zutphen.