Cover van het boek. Foto: PR

Cover van het boek. Foto: PR

De kinderen van Tong Ah waren inspiratie voor Chinees sprookje

ZUTPHEN - Voor de Zutphense schrijfster M.K. Peta, pseudoniem van Margreet Keijzer, waren de kinderen van Tong Ah, voormalig Chinees restaurant op de Groenmarkt, de inspiratie voor haar nieuwste boek. Een Chinees sprookje waarin de zoon van een Chinese restauranthouder een hoofdrol heeft.

In ‘De waterverzamelaar’ ontvangt de moeder van Chung Li-Han een brief. Haar vader is overleden en laat zijn geheime waterverzameling na aan zijn kleinzoon. Li-Han moet daarvoor wel naar China. Zijn grootvader Huan Lim-Po heeft student Lee geïnstrueerd om zijn kleinzoon te ontvangen en bij te staan. Van zijn grootmoeder in Shanghai krijgt hij te horen dat de verzameling het huis en het land niet mag verlaten. De urn met de as van grootvader moet in de verzamelkamer komen te staan. Li-Han neemt daar een snelle blik in de urn en daarbij ontsnapt de geest van zijn grootvader Lim-Po. Lim-Po vertelt zijn kleinzoon de reden van het verzamelen en wat Li-Han daarvoor aan rituelen moet ondernemen. Lee, nieuwsgierig naar het geheim, achtervolgt hem op zijn rituele tocht naar een tempel. Dat komt hem duur te staan. Li-Han begint tijdens het vervolgen van zijn studie in Nederland alvast met het verzamelen van water en na het behalen van zijn diploma’s vertrekt hij voorgoed naar Shanghai. Wil je weten waarvoor hij en zijn voorvaderen al jaren water verzamelen? Beleef het mee met Li-Han in het verhaal: De waterverzamelaar.

Dit boek (ISBN: 9789 464 356 632) is overal te bestellen, bij lokale boekhandelaren en online. Voor meer informatie over de schrijfster, zie de website. 


www.m-k-peta.nl