De cover van het prentenboek. Foto: PR
De cover van het prentenboek. Foto: PR

Boekpresentatie heruitgave Tom Tippelaar van Jan M. Verburg

LOCHEM - In 1977 verscheen van de jonge en nog onbekende kunstenaar Jan Marinus Verburg het prentenboek Tom Tippelaar. De beroemde Annie M.G. Schmidt schreef de teksten bij de illustraties. Een prachtig prentenboek. Boekhandel Lovink organiseerde destijds onmiddellijk in een kleine galerie in Lochem een expositie van de prenten. Dit jaar verschijnt de zesde druk van Tom Tippelaar en die wordt gepresenteerd op de grote tentoonstelling ‘The Gate of the Lost Paradise' in Lochem. Tijdens een kort programma, met muziek van Rien Wulffraat op accordeon en Rianne Abbink op viool, gaat Zarah Scholing in gesprek met Jan M. Verburg. De boekpresentatie vindt plaats op zondag 15 augustus om 15.00 uur in de Grote Kerk. Natuurlijk signeert Jan M. Verburg na afloop deze klassieker die werd bekroond met het Gouden Penseel in 1978.

"Tom Tippelaar heeft enorme oren. Hij krijgt een brief van zijn oom Hazewijn. Die nodigt hem uit naar het eiland Neus te komen. Om een probleem op te lossen. Hij pakt zijn rugzak en gaat op weg. En dat is het begin van een groot avontuur”, zo luidt de inleiding van het verhaal. Het boek is tijdens de tentoonstelling verkrijgbaar, maar ook bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Boekhandel Praamstra in Deventer, waar de originele tekeningen tentoongesteld worden.

Vanaf 14.45 uur is de kerk gratis toegankelijk om de boekpresentatie bij te wonen. In verband met een beperkt aantal plaatsen graag reserveren: lostparadiselochem@gmail.com.


De cover van het prentenboek. Foto: PR