Anita en Fred Nagtegaal, eigenaren van Limburgia. Foto: Meike Wesselink

Anita en Fred Nagtegaal, eigenaren van Limburgia. Foto: Meike Wesselink

Patisserie Limburgia maakt het nóg zoeter

ZUTPHEN - Patisserie Limburgia in Zutphen heeft een mooie toevoeging gedaan aan het toch al grote assortiment: de beroemde bonbons van Leonidas zijn er te koop. Klanten uit de wijde omgeving komen speciaal voor deze Belgische chocolade naar de patisserie. De aanvulling op het assortiment van ambachtelijk gebakken Limburgse vlaaien, taarten en gebak, romig schepijs en kleurrijke (ook vegan) macarons pakt goed uit voor Anita en Fred Nagtegaal, eigenaars van Limburgia. Zoet en zonnig zien zij de toekomst tegemoet.

Door Meike Wesselink

In de Beukerstraat ter hoogte van de Schupstoel is het gezellig druk. Met de uitbreiding van het terras van Limburgia, kunnen meer mensen ruimer zitten. In de directe omgeving zijn nieuwe winkels geopend en aan de overkant is een horecazaak gestart. De Beukerstraat/Schupstoel is écht een plek geworden waar je graag verblijft. In het najaar start de herinrichting van de Schupstoel: het wordt een aantrekkelijk plein met een waterwerkje en méér groen. Het wordt er dus alleen nog maar leuker.

Frisse start
Anita en Fred bestieren Limburgia al bijna zeventien jaar. Toch voelt het voor hen alsof ze aan een frisse start staan. Fred: “Het afgelopen jaar hebben we de verkoop echt zien teruglopen. Bedrijven en scholen waar we veelvuldig bezorgden bestelden geen vlaaien meer en daar waar we vorig jaar één vlaai verkochten werd nu nog maar om een halve gevraagd.”

Omdat klanten niet meer in de zaak konden verblijven besloten Anita en Fred te starten met een afdeling voor Leonidas chocolade. Een uitgebreid assortiment achter een prachtige, nieuwe toonbank. “Daarmee hebben we een goede keuze gemaakt die inslaat als een bom. We zijn de enige in de wijde omgeving die Leonidas verkoopt maar ook wat onze vlaaien betreft zijn wij de enige in vrijwel heel de Achterhoek.”

Het Brabantse familiebedrijf Bakkerij De Haas bakt al ruim 34 jaar vlaaien voor Zutphen. Toen Anita zeventien jaar geleden Limburgia overnam, twijfelde ze dan ook niet aan deze leverancier en ging met hen verder. Naast een variëteit aan vlaaien levert De Haas nog veel meer gebak en mooie taarten. “Het succes van onze taarten en gebak zit hem in het feit dat we met échte bakkers samenwerken. De patisserie wordt niet industrieel vervaardigd. Het is handwerk dat met hart en ziel wordt gemaakt. Dat proef je.”

“Ook ons schepijs wordt gemaakt door De Haas. Hun ijsmeesters creëren de smaken met dezelfde ingrediënten als de vlaaien. Onze bestverkochte vlaai, Mozart, met advocaat en boerenjongens vind je dus ook terug in de vorm van schepijs.”

Smaakarons
Nóg meer lekkers voor Limburgia wordt verzorgd door de jongens van Smaakarons uit Groningen. Twintig verschillende smaken macarons in een prachtig kleurenpalet. Van de twintig smaken zijn er tien vegan, bereid met aardappelproteïne. Verschil proef je niet.

Patisserie Limburgia haalt het beste in huis en zorgt zelf voor de gastvrijheid en gezelligheid. Tot ver in het najaar kun je bij Limburgia prima op het terras vertoeven. De nieuwe verwarmde kussentjes en dekentjes zorgen ervoor dat je er nog lang warmpjes bij zit. Het enige waar je je nog zorgen over hoeft te maken is welk lekkers je kiest.


limburgia-zutphen.nl