Rosemarie Seuntiëns. Foto: PR

Rosemarie Seuntiëns. Foto: PR

Wijnhuisconcert Rosemarie Seuntiëns

ZUTPHEN - Vrijdag 6 augustus om 19.30 uur zal de internationaal optredende gastbeiaardier Rosemarie Seuntiëns het derde concert in de serie Wijnhuisconcerten geven.

Rosemarie Seuntie¨ns geboren in Klokkendorp Asten studeerde piano aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort bij Arie Abbenes. Rosemarie is momenteel beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond, Oirschot, Roermond en Venray. Ze verzorgde gastconcerten in Belgie¨, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje en Tsjechie¨ en maakte verschillende concertreizen naar de VS. 

Met als doel het instrument beiaard te promoten bij een groot publiek ontwikkelde Rosemarie 'Roaming Bells'. Een show voor reizende beiaard met muziek van klassiek tot dance-trance-house, in gedurfde combinaties met orkest en live artiesten. Seuntie¨ns oogst met deze internationale show ‘Roaming Bells’ veel succes in binnen- en buitenland. Bovendien heeft Seuntie¨ns als beiaardier een hoofdstuk verworven in de bekende methode voor 3 havo/vwo ‘Muziek op maat‘. Deze methode laat de studenten aan de hand van foto’s , een vragenlijst, geluids- en video voor beelden kennismaken met de beiaard en het culturele erfgoed van dit instrument. 

Wie in alle rust en op veilige afstand wil genieten kan dat het beste doen in de 'luistertuin op het Wöhrmannhofje' (ingang Bakkerstraat). Daar zijn ook programma's te krijgen zodat het verloop goed te volgen is.