Marktconcert met sopraan Lisa Groothedde en organist Maurits Bunt

ZUTPHEN - Zaterdag 17 juli om 17.00 uur is er in de Walburgiskerk een Marktconcert met sopraan Lisa Groothedde en organist Maurits Bunt op het Baderorgel. De jonge musici presenteren een afwisselend programma, samengesteld uit vocaal werk van C. Monteverdi, G. Frescobaldi en M.P. de Montéclair en orgelwerken van J.P. Sweelinck, N. Bruhns en J.S. Bach.

Lisa Groothedde studeerde cum laude af aan het Amsterdams conservatorium met als hoofdvak zang, toegespitst op oude muziek. Ze is naast haar zangoptredens ook werkzaam als docent muziek in het middelbaar onderwijs.

Maurits Bunt studeerde orgel bij o.a. Sietze de Vries, Ton Koopman en Hayo Boerema. Hij geeft als privé-docent orgel- en klavecimbelles, als kerkmusicus is hij verbonden aan de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn.

Het concert is gratis toegankelijk met een vrije gift bij de uitgang.



Saxofoon en orgelklanken bij Marktconcert

ZUTPHEN - Op zaterdag 10 juli om 17.00 uur klinkt er weer een Marktconcert in de Walburgiskerk in Zutphen. De Spaanse saxofonist Bruno Alonso en organist Niels de Klerk laten een gevarieerd programma horen met werken van J.S. Bach, C. Huygens en G.P. Telemann.

Alonso, die momenteel in Nederland woont, wordt vaak omschreven als een veelzijdig en smaakvolle muzikant met een warm, maar altijd kleurrijk geluid. Hij speelt en omarmt een breed scala aan muziekstijlen.

Niels de Klerk (1997) is actief als organist en vormt samen met saxofonist Alonso een duo waarmee hij onverwachte keuzes qua repertoire niet schuwt. Zij laten horen dat barok- en renaissance repertoire uitstekend samen kan klinken op deze instrumenten. Niels is hoofdorganist van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk en van het monumentale Strümphler-orgel (1791) in Lexmond.

Het concert is gratis toegankelijk met een vrijwillige bijdrage aan de uitgang.


Koninklijk Zutphens Mannenkoor huldigt zijn jubilarissen

ZUTPHEN - Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor de leden en hun partners zullen er op zondagmiddag 11 juli liefst acht jubilarissen binnen het koor in het zonnetje gezet worden en zullen zij het bijbehorende insigne en oorkonde uitgereikt krijgen. De huldiging die in oktober 2020 zou plaatsvinden moest toen vanwege de geldende beperkingen uitgesteld worden.  Twee leden vieren hun 40-jarig lidmaatschap en de andere zes leden maken 25 jaar deel uit van het koor. Vijf leden, uit deze groep meldden zich, onafhankelijk van elkaar, eind 1994 gelijktijdig aan bij het koor. Het koor dat toen startte met de voorbereidingen voor het 100-jarig jubileum in 1996. In 2021 bestaat het koor dus 125 jaar en viert het tevens het feit dat het 100 jaar het predicaat Koninklijk mag dragen. De feestelijke viering wordt doorgeschoven naar 2022. Na de vakantieperiode zal het koor starten met de voorbereidingen. Daarvoor zoekt het koor aanvulling met nieuwe leden. Gerepeteerd wordt er vanaf 31 augustus wekelijks op de dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in het Nieuwe Bornhof aan de Hobbemakade.