Cursus Tibetaans Boeddhistische Meditatie

Cursus Tibetaans Boeddhistische Meditatie

ZUTPHEN - Ook dit jaar begint in september weer de introductiecursus Tibetaans Boeddhistische meditatie  in de verstilde ruimte van Dat Bolwerck in de binnenstad van Zutphen.

Deelnemers kunnen ervaren hoe zij, ook in deze stressvolle tijd, door meditatie innerlijke rust kunnen realiseren. De cursus is gebaseerd op de lessen van de Tibetaans Boeddhistische lama de 7e Dzogchen Rinpoche en is speciaal ontwikkeld voor het westen.  Tijdens de Introductiecursus van 8 weken leren de deelnemers stapsgewijs met geleide Shamatha meditatie-oefeningen om de geest meer te richten. Na deze introductie is er een vervolgcursus van twee maal 10 weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s. Door deze opbouw beoefenen de deelnemers uiteindelijk de Dzogchen meditatie. 

De introductiecursus Tibetaans Boeddhistische meditatie is maandag 14 september t/m 2 november van 19.30 - 20.30 uur in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112. Op 9 en 16 november kunnen lessen worden ingehaald. Kosten zijn 85 euro voor de eerste 8 lessen (en 2 inhaallessen). De opbrengst van de cursus gaat naar de bouw van een school voor Tibetaanse kinderen in de vluchtelingen nederzetting Dhondenling, Zuid-India.

Voor meer informatie en aanmelden: 06 295 754 18 of shenpen@xs4all.nl.


shenpennederland.org/studie-en-beoefening