Er is weer ruimte voor nieuwe deelnemers die vertrouwd willen raken met computer en internet. Foto: PR

Er is weer ruimte voor nieuwe deelnemers die vertrouwd willen raken met computer en internet. Foto: PR

Gratis computer- cursus voor beginners in de bibliotheek

ZUTPHEN/LOCHEM - De computercursus Klik & Tik is weer gestart in de bibliotheek. En er is weer ruimte voor nieuwe deelnemers die vertrouwd willen raken met computer en internet. 

Het zijn makkelijke, op internet te volgen lessen, waaraan de deelnemers (ook thuis) op elk moment kunnen beginnen. Klik & Tik bestaat uit verschillende onderdelen: de start, de basis, het internet op, samen op ’t web, de tablet. Iedere deelnemer gaat in eigen tempo aan de slag om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Elke week is er in de bibliotheken Gorssel, Lochem, Warnsveld en Zutphen begeleiding bij de cursus door deskundige vrijwilligers.

Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij de bibliotheek via 0575-512926. Het kan ook via e-mail aan info@graafschapbibliotheken.nl of aan de balie in de bibliotheek. Meer informatie is te vinden op de website. 


www.graafschapbibliotheken.nl/klik-en-tik


Fiets- en Scootmobiel- 4daagse De Uitwijk

ZUTPHEN - Activiteitenteam De Uitwijk houdt van maandag 16 augustus tot en met donderdag 19 augustus weer haar jaarlijkse Fiets- en Scootmobiel4daagse. Deelnemers kunnen vier avonden genieten van een mooie route met een pauze onderweg met een drankje en wat lekkers. De laatste avond zal het vertrek en de terugkomst muzikaal opgeluisterd worden. Vertrek vindt iedere avond plaats tussen 18.30 en 19.00 uur vanaf Buurtcentrum De Uitwijk op de Brink. Kosten bedragen 10 euro, inclusief consumptie in de pauze en een verrassing op de laatste avond. Betaling geschiedt bij de eerste avond van vertrek. Men dient zich op te geven voor dit evenement. Dat kan van 11 tot en met 26 juli via een mail naar willemvandekamp@hotmail.com of telefonisch via 06 - 483 149 12.


Project No Romeo’s

GORSSEL - In een nieuwe videoproductie laat Vocal Group No Romeo’s uit Gorssel een nieuwe kant van zichzelf zien. Naast hun kenmerkende close harmony-geluid experimenteren de dames in ‘Shake it Off’ met rap, ad libs en body percussion. “Dit is bij uitstek ons moeilijkste én tofste online project”, vertelt Daniëlle die ook in de projectgroep zit. “We hebben in coronatijd alles uit de kast gehaald om digitaal te repeteren en nieuwe technieken uit te proberen. Met dit nummer schudden we alle zorgen letterlijk van ons af". Dirigent Christoph Mac-Carty legt de lat online hoog: “Er zit volop energie in deze groep vrouwen en dat komt er muzikaal helemaal uit met dit nummer van Taylor Swift. We hebben ons niet laten beperken door corona, maar zijn gaan experimenteren met verfrissende sounds."

Vriend worden
Om te kunnen blijven experimenteren is No Romeo's op zoek naar supporters. Voor maar 15 euro per jaar word je Vriend en geef je de groep een steuntje in de rug. En natuurlijk krijgt men een ereplaats bij optredens! Voor meer informatie, zie www.noromeos.nl/vrienden.