In de galerie is de expositie 333 + 33 zaden van Marianne Verschoor-Remerie te bezichtigen. Foto: PR
In de galerie is de expositie 333 + 33 zaden van Marianne Verschoor-Remerie te bezichtigen. Foto: PR

Zomerse Overtuin met expositie Marianne Verschoor-Remerie

WARNSVELD - Zondag 20 juni is er weer een Opentuindag in de Overtuin. De meeste stinzenplanten zijn nu uitgebloeid en alle grasperken zijn weer strak gemaaid. De tuin heeft nu een frisse zomerse aanblik.

Een lust voor het oog is de Cornus Kousa naast het terras, die van onder tot boven in bloei staat. Het is een van de uitheemse bomen die in de 19de eeuw door von Siebold uit Japan in Europa geïntroduceerd werd en destijds graag in landschapstuinen werd aangeplant. Evenals de tulpenboom die uit Amerika werd gehaald. Met zijn geelgroene tot oranjeachtige bloemen is hij een grote nectarbron voor bijen en andere insecten. Wegens de grote belangstelling bij de vorige Opentuindag is er om 14.00 uur weer een rondleiding door de tuin, waar over de planten en de geschiedenis van buitenplaats Welgelegen verteld wordt. Verder worden er nog steeds planten verkocht bij de ingang van de tuin.

Expositie
In de galerie is de expositie 333 + 33 zaden van Marianne Verschoor-Remerie te bezichtigen en ze is zelf ook aanwezig. Marianne werd gepassioneerd door de botanische kunst in 2008. Sindsdien schildert ze met veel liefde planten. Tot in de kleinste details schildert ze met aquarelverf. ‘Gewone’ wilde planten en zaden hebben haar grote voorliefde. De inspiratie voor deze tentoonstelling vormden zaden. Marianne schilderde er 333+33=366. Voor iedere dag van een schrikkeljaar een zaad.

De openingstijd is van 12.00 tot 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. De galerie is vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd. Er is geen pinautomaat aanwezig, graag contante betaling.