Huis Welgelegen in Warnsveld. Foto: PR
Huis Welgelegen in Warnsveld. Foto: PR

Woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat 17 jaar en blikt terug

Woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat 17 jaar en blikt terug

WARNSVELD - De landelijke woonzorgorganisatie Domus Magnus bestaat zeventien jaar. Destijds één van de eerste aanbieders in de ouderenzorg, die wonen en zorg van elkaar heeft gescheiden. Zeventien jaar later hebben zij zeventien unieke woonzorglocaties, waaronder de twee locaties in Warnsveld: Huis Welgelegen en Huis ter Weegen.

Door het scheiden van wonen en zorg ontstond er in 2004 een alternatief voor de traditionele verpleeghuizen. De bewoner verkreeg meer keuzevrijheid hoe te wonen wanneer er zorg nodig was. Het begon op het prachtige groene landgoed van Klein Engelenburg aan de Spoorstraat in Brummen. Hier vestigde Domus Magnus haar eerste locatie. De nieuwste locatie, De Lindeborg, is te vinden in het stadscentrum van Utrecht aan de Maliebaan. De bewoners van Domus Magnus hebben dan ook niet alleen de keuze of zij op 30 of maar liefst 120m2 willen wonen, ook varieert het aanbod van een landelijk gelegen locatie in het groen, tot aan een levendige omgeving in een stedelijke locatie. Voor ieder wat wils.
Maar niet alleen de manier waarop men woont is uniek, ook het dagelijkse leven wordt aangepast op persoonlijke wensen. Een voorbeeld daarvan is de waardevolle toevoeging van de gastvrouwen als ondersteuning van de zorgmedewerkers in Warnsveld. Tijdens de spitsuren zorgen zij voor een goed gesprek, het nodige vertier of juist rust, net waar de bewoner behoefte aan heeft. Dit maakt dat de avonden voor de bewoners rustig en plezierig verlopen en de dag in alle rust kan worden afgesloten.

Domus Magnus
Sinds 2004 biedt Domus Magnus particuliere ouderenzorg op unieke locaties in Nederland. Alle locaties, of het nu om een oud stadsziekenhuis of een monumentaal landgoed gaat, staan op unieke plekken en zijn volledig ingericht op de behoeften van ouderen. Domus Magnus biedt een vertrouwd en veilig thuis, waar de bewoner centraal staat.

Huis Ter Weegen in Warnsveld. Foto: PR