Zonsondergangconcert.Foto: Aldine Reinink

Zonsondergangconcert.Foto: Aldine Reinink

Activiteiten IJsselstroom tijdens IJsselbiënnale

ZUTPHEN - De IJsselstroom in Zutphen (Vliegendijk 16) organiseert gedurende de IJsselbiënnale, van 9 juni tot en met 19 september, een aantal activiteiten. De gasten kunnen zich laven aan een unieke combinatie van natuur en cultuur, waarbij het thema van de Biënnale (Tij, Tijd En Tijdelijkheid) centraal staat.

Gedurende de 3 maanden durende IJsselbiënnale zal Elise van der Linden de gehele benedenverdieping van het gebouw en de omringende tuin benutten om haar sculpturen, foto’s en een video-installatie te tonen. Elise werd in 2017 bij de verkiezingen 'Kunstenaar van het jaar' gekozen tot talent van het jaar. Sindsdien bouwt zijn voort aan een uniek oeuvre. Voor haar beeldend werk laat zij zich leiden door het vaak onopgemerkte verloop van de dingen. De tijd brengt een constante spanning tussen verandering enerzijds en de menselijke neiging tot het vasthouden aan wat was anderzijds. Elise ziet in de door mensenhanden gevormde wereld een momentopname van een transformatie. In het continue proces van opbouw tot afbraak schuilt voor Elise de schoonheid, kracht en kwetsbaarheid van de mens. Openingstijden tentoonstelling: Zaterdag en zondag van 19 juni - 12 september, van 11.00 - 17.00 uur.

Zonsondergangconcerten
Het Quartet Quinetique zal een aantal zonsondergangsconcerten verzorgen. De fraaie zonsondergangen worden opgeluisterd met jazzy improvisaties, soulvolle koralen, minimal music en lyrische strijkersklanken. Speeldata en aanvangstijden (afhankelijk van de zonsondergang): Zaterdag 19 juni 21.44 uur, vrijdag 9 juli 21.40 uur en zaterdag 14 augustus 20.46 uur. Deuren open 1 uur voor aanvang (kom minimaal 20 minuten van tevoren).

Theatraal trio
Duo Leeghwater (twee Mariekes op fluit en altviool) en acteur en zanger Henk Zwart zullen twee verschillende theatrale concerten uitvoeren. Zondag 22 augustus om 15.00 en 20.00 uur: Halte Pompstation verhaalt over de eeuwige strijd tegen het water. Waar beter deze voorstelling te zien dan in de IJsselstroom, op een terp gelegen met de IJssel als achtertuin? De voorstelling ‘Dwalers', dat op zaterdag 26 juni om 20.30 uur plaatsvindt, ontstond tijdens het afgelopen coronajaar. De onvoorspelbaarheid van deze roerige tijden en de daaruit voortkomende onzekerheid maakt van ons allen dwalers, op zoek naar vaste grond onder de voeten.

Aanmelden kan via cultuur@deijsselstroom.info..


deijsselstroom.info

ijsselbiennale.nl

Werk van Elise. Foto: PR