Kindertuin. Foto: Arianne van Rosmalen

Kindertuin. Foto: Arianne van Rosmalen

Expeditie Eetbare Stad

ZUTPHEN - Geïnteresseerd in een eetbare stad? Ga dan op zaterdagmiddag 19 juni op expeditie en ontdek de verschillende soorten voedselhoekjes die bewoners met elkaar hebben gecreëerd.

Zutphen heeft een scala aan voedselhoekjes. Plekken waar je bessen kunt snoepen of noten kunt rapen en moestuinen waar bewoners eigen groenten verbouwen. Hoekjes die door bewoners zelf zijn gecreëerd en gezamenlijk worden beheerd. Vooral in de Zuidwijken en het Emerpark zijn mooie voorbeelden te vinden van verschillende soorten voedselhoekjes. Op 19 juni tussen 14.00 en 16.00 uur kan men een route van 5 kilometer volgen om deze plekken te bezoeken. Bij de meeste tuinen zullen beheerders aanwezig zijn die toelichting kunnen geven.

start bij de Stadswerkplaats op terrein Helbergen, De Waarden 309. Vanaf 13.30 uur is daar een stand van Stadsvoedsel Zutphen te vinden men de routebeschrijving kan ophalen. Aanmelding via info@stadsvoedselzutphen.nl is gewenst maar niet noodzakelijk. Wie zich vóór 18 juni aanmeldt kan de routebeschrijving digitaal toegestuurd krijgen. Zie ook: stadsvoedselzutphen.nl.