Bernard Oosterink (midden) neemt bloemen en een presentje in ontvangst van Henk Jan Milius (rechts) en Jurjen Lula (links). Foto: PR

Bernard Oosterink (midden) neemt bloemen en een presentje in ontvangst van Henk Jan Milius (rechts) en Jurjen Lula (links). Foto: PR

AH De Brink Schuttersveld klaar

ZUTPHEN - Het vieren van de vernieuwing van de velden van korfbalvereniging KVZ is nog even uitgesteld. Afgelopen vrijdag werd in kleine kring wel alvast de opening van het AH De Brink Schuttersveld gevierd. De sponsor, vertegenwoordigd door Bernard Oosterink, werd letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Vol enthousiasme over het resultaat nam hij de door voorzitter Henk Jan Milius en sponsorcommissie-lid Jurjen Lula uitgereikte bloemen en presentje in ontvangst.

Het schuttersveld is een langgekoesterde wens van de club. Een paar jaar geleden is de jeugd van KVZ er al voor gaan sparen door zo veel mogelijk loten van de Grote Clubactie te verkopen. Het realiseren van een schuttersveld was sinds zijn aantreden al een ambitie van de voorzitter. Hij weet uit ervaring hoe belangrijk veel schieten voor korfballers is om een zuiver schot te ontwikkelen. Bij de vernieuwing en tegelijk verkleining van het hoofdveld ontstond de gouden kans om het schuttersveld op een prachtige manier in te passen. Henk Jan Milius: “We zijn blij dat de gemeente heeft ingestemd met ons plan om een en ander te combineren. En het is helemaal mooi dat Bernard Oosterink de naam van AH De Brink er op deze fantastische manier aan wil verbinden. Hier kan de hele club plezier aan gaan beleven. Veel schieten is niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk om te doen. Niet voor niets doe ik zelf mee aan de onlangs gestarte Laddercompetitie en schiet ik regelmatig een balletje tegen mijn ouwe trouwe korfbalmaatje.”

Naast AH De Brink zijn ook de drie nieuwe winkels die Bernard Oosterink in winkelcentrum De Brink heeft geopend goed zichtbaar. Op de rekken langs het schuttersveld prijken ook borden van The Readshop, De Marskramer en Gall & Gall.