MixxiM Club & Cocktails wordt MixxiM Gourmet Restaurant & Cocktail bar

ZUTPHEN - MixxiM Club & Cocktails gaat verder als restaurant waar je onder het genot van een heerlijke cocktail kunt gourmetten. Daarmee worden ook de openingstijden aangepast. Zo zal het restaurant geopend zijn van woensdag tot en met zondag, waarbij in twee shifts gegourmet kan worden namelijk van 18.00 tot 20.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur. Bij veel belangstelling zullen de tijden op zaterdag en zondag mogelijk worden uitgebreid.

Eigenaar Anton Menkveld: "Na het experiment in Zutphen voor de verruiming van de sluitingstijden van de horeca, ben ik al gaan nadenken over het aanpassen van de formule. Begonnen als cocktailbar met een overloop naar nachtcafé werd de functie - vooral van nachtcafé - minder doordat andere horecazaken ook ineens langer open mochten zijn."

Anton Menkveld ging daarom op zoek naar een aanvulling op zijn bestaande concept. Het idee ontstond om op een andere locatie een restaurant te openen met cocktailbar. "Het was de bedoeling om te specialiseren op één basisproduct qua eten en daarbij passende cocktails aan te bieden. Een locatie was zelfs al gevonden, maar toen gooide corona de plannen in de war." Dit gebeurde nogmaals in het najaar van 2020 toen, na wederom twee panden te hebben bekeken, de horeca dicht moest. "Gelukkig voor de stad", zo laat hij weten, "zijn de beoogde panden inmiddels weer ingevuld".

Maar Menkveld gaf niet op. En toen in november de gourmetpakketten weer in de supermarkten lagen, bracht hem dit op een idee: "Op 12 december vieren wij altijd de oprichting van de Nederlandse Bartenders Club, waar wij al jaren lid van zijn. Dit gebeurt normaliter met een diner in een groot hotel in Amsterdam. Nu werd dit online gevierd, uiteraard met cocktails erbij. Ik besloot dit te combineren met gourmetten, en dat beviel zó goed dat het idee verder uitgewerkt is."

MixxiM Gourmet Restaurant & Cocktail bar biedt vier gourmetschotels, namelijk: Kids, Vega, Basic en Special. Ook is er een nieuwe gin tonic- en cocktailkaart. Verder zijn het logo en meubilair aangepast, en is er een systeem geplaatst dat ervoor zorgt dat de geurtjes van het gourmetten worden geneutraliseerd. De achterzijde van de bar is aangepast zodat het assortiment met gedistilleerd nog beter uit komt. Een speciale kast voor de circa 50 whisky’s & bourbons. Hierdoor is er ook meer ruimte voor de meer dan 70 soorten rum en gin, waaronder een aantal die nu nog exclusief verkrijgbaar zijn bij MixxiM. MixxiM heeft een aantal producten op de plank staan die zelf geïmporteerd worden en nu nog beperkt worden door verkocht aan slijterijen en andere bars in Nederland. Er wordt hard gewerkt om ook hier aandacht aan te geven, zodat het publiek in Nederland kan genieten van deze speciale producten.

Reserveren kan via de website.


mixxim-lounge.nl