Hanzesport ontvangt een RaceRunner voor G-atleten

ZUTPHEN - Tijdens de jeugdwedstrijd op zaterdag 29 mei j.l. ontving Hanzesport uit handen van leden van de Lionsclub 'We Serve' een nieuwe Racerunner voor hun G-atleten. Hanzesport is de Lionsclub hier zeer dankbaar voor.

Met een driedaagse motortocht door Belgiƫ en Nederland in 2020 heeft de Lionsclub geld ingezameld om, voor atletiekverenigingen waar racerunning-trainingen worden gegeven, zes van deze fietsen aan te kunnen schaffen. In samenwerking met Het Gehandicapte Kind, de Dirk Kuyt Foundation en Het Foppe Fonds zijn de nieuwe Racerunners verdeeld over zes atletiekverenigingen die gehandicapte kinderen samen laten sporten met niet-gehandicapte kinderen. Hiervan ontving AV Hanzesport er dus ook een. De Racerunners bij Hanzesport worden ingezet voor gehandicapte kinderen om in aanraking te komen met dit onderdeel van de atletieksport. Bij gebleken geschiktheid kan een eigen Racerunner via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) via de (eigen) gemeente worden aangeschaft.

De Racerunning trainingen bij Hanzesport vinden plaats op de donderdagavonden van 18.00 tot 19.00 uur onder leiding van Tosca Lammers en Nynke Dijkstra op de atletiekbaan.