Stijl Achterover schrijfwedstrijd

ZUTPHEN - Ben je tussen de 16 en de 26 jaar en hou je van schrijven, dan kun je meedoen aan Stijl Achterover, de jongerenschrijfwedstrijd van Stichting Zutphen Literair. De wedstrijd kent twee categorieën: korte verhalen en gedichten. Deelnemers mogen in beide categorieën meedoen, met één verhaal en één gedicht. Voor de verhalen geldt een lengte van maximaal 1000 woorden.

Prijzen
In beide categorieën worden twee prijzen uitgereikt. De hoofdprijs bestaat uit een geldbedrag van 250 euro, publicatie van het verhaal/gedicht in de verhalenautomaat en op zutphenliterair.nl, en een gastoptreden in het Literair Café. De winnaar van de tweede prijs ontvangt 50 euro.

Jury
De jury van Stijl Achterover beoordeelt alle inzendingen op originaliteit, authenticiteit, stijl, taal en literaire kwaliteit. De jury bestaat uit Josha Zwaan (auteur van o.a. Parnassia en docent aan de Schrijversvakschool), Hanz Mirck (schrijver en dichter, docent Nederlands aan het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn en docent aan de Schrijversvakschool) en Dietske Geerlings (schrijver en dichter en docent Nederlands aan het Baudartius College).

Voorwaarden
Stichting Zutphen Literair roept de schrijfwedstrijd in het leven om jonge mensen te stimuleren te schrijven. Bedoeling is dat de wedstrijd jaarlijks gehouden wordt. Bijdragen aan Stijl Achterover kunnen ingestuurd worden tot 1 september 2021 naar info@zutphenliterair.nl. Voor verdere informatie over de voorwaarden voor deelname, zie zutphenliterair.nl.