De PvdA heeft een rode taart uitgereikt aan de vrijwilligers die in het Waterkwartier de kindermoestuinen onderhouden. Foto: PR

De PvdA heeft een rode taart uitgereikt aan de vrijwilligers die in het Waterkwartier de kindermoestuinen onderhouden. Foto: PR

Rode taart voor kindervolkstuin

ZUTPHEN - De PvdA heeft een rode taart uitgereikt aan de vrijwilligers die in het Waterkwartier de kindermoestuinen onderhouden. Voor de kinderen in de wijk is het belangrijk dat er een plek is waar zij kunnen tuinieren en in een mooie groene omgeving kunnen spelen.

Middenin het Volkstuincomplex Hogewest beheert Wijkcentrum Waterkracht samen met Stichting Stadsvoedsel Zutphen de kindermoestuinen. Rondom de herkenbare groene koepel liggen daar twintig kindertuinen, een tuin van de BSO Bixo en een wereldtuin. Beheerder Arianne van Rosmalen vertelt: “In de wereldtuin telen we groenten en kruiden uit de hele wereld. Het leuke is dat er ook groenten tussen zitten die je niet standaard in iedere supermarkt kunt vinden. Zoals de ‘vergeten’ Nederlandse groenten snijbiet en pastinaak en ook groenten uit alle delen van de wereld, zoals Turkse sla, sojabonen en koriander.” De groenten uit de volkstuinen worden benut voor het eetcafé in Waterkracht.

De 14 jaar oude Quinten Wenzkowski heeft al vier jaar een volkstuin op deze plek. Hiervoor bij Ruben Wiggers, die vele jaren de drijvende kracht was achter de kindermoestuinen. Na school gaat hij vaak direct naar zijn eigen tuintje. Quinten vertelt: “Ik vind het fijn om lekker buiten bezig te zijn met de tuin en als ik even hulp nodig heb, heb ik meestal wel iemand die ik kan vragen hoe het moet.”

De vrijwilligers worden ondersteund door de voedselcoaches Gea en Arianne van Stichting Stadsvoedsel Zutphen. Op basisscholen in de buurt geven zij voedseleducatie, waarbij het ontdekken en genieten van gezond voedsel centraal staat. Op maandag- en donderdagmiddag, na school, van 15.30 tot 16.30 uur zijn Arianne en Gea aanwezig in de tuinen. Eventueel kan er op afspraak in de tuin gewerkt worden.

Iedere geïnteresseerde in de kindervolkstuinen kan contact opnemen met wijkcentrum Waterkracht via mail of door te bellen/appen.


patricia@wijkcentrumwaterkracht.nl

06-10840988