Eén van de kinderen en op de achtergrond een vrijwilliger van Waterkracht enthousiast aan het werk in de tuin. Foto: PR
Eén van de kinderen en op de achtergrond een vrijwilliger van Waterkracht enthousiast aan het werk in de tuin. Foto: PR

Van alles te doen in Kindertuin Hoge West

ZUTPHEN - De kindermoestuin op het volkstuincomplex Hoge West/Laarmansheuvel slaat aan. Verschillende kinderen uit de wijk verzorgen er een eigen moestuin, werken er samen in de wereldtuin en doen mee met de leuke buitenactiviteiten op donderdagmiddag. Binnenkort gaan ook de kinderen van de Bixo weer aan de slag in de moestuin.

Het begint al mooi te groeien en te bloeien op de kindertuin. Elke maandagmiddag is een aantal kinderen druk in de weer met het verzorgen van de plantjes in de eigen moestuintjes. Elke donderdagmiddag komen er kinderen die het leuk vinden om naar de tuin te komen, maar geen eigen moestuintje willen. Zij kunnen dan meehelpen in de wereldmoestuin, waar ze nieuwe groentes en kruiden leert kennen. Ook gaan ze samen kokkerellen in de buitenlucht met verse groenten, fruit en kruiden uit de kindertuin.

Op zaterdagochtend is er één keer in de maand iets leuks te doen voor de kinderen van de moestuinders van het complex. Tijdens de NL Doet klusochtend op zaterdag 29 mei wordt er bijvoorbeeld iets lekkers klaargemaakt voor de klussende vrijwilligers op het volkstuincomplex.
De kindertuin Hoge West is bedoeld voor kinderen en ouders uit de omliggende wijken die houden van buitenspelen, interesse hebben in de natuur en het leuk vinden om bezig te zijn met moestuinieren en buiten kokkerellen. Ook naast de genoemde activiteiten op maandag, donderdag en zaterdag die verzorgd worden door de voedselcoaches van Stichting Stadsvoedsel, is er veel mogelijk op de tuin. Zo gaan binnenkort kinderen van buitenschoolse opvang Bixo weer aan de slag in de moestuin.

Wie zelf wil meedoen of een kind wil laten meedoen aan de activiteiten in de kindertuin of eerst een keertje wil komen kijken, neem dan contact op met patricia@wijkcentrumwaterkracht.nl of bel/app naar 06-10840988. Ook als men de vrijwilligers van Waterkracht wil helpen bij het onderhouden van de tuin of als men zelf een idee heeft voor een activiteit in de kindertuin, bijvoorbeeld samen met andere kinderen en ouders uit de buurt.