Four Eyed Faces. Foto: PR
Four Eyed Faces. Foto: PR

Nooit samen gespeeld en toch een album met twaalf liedjes

VORDEN/AALTEN - Ze namen in coronatijd twaalf liedjes op. Stukje bij beetje, ieder met zijn eigen laptop en apparatuur en een paar microfoons, waarvan ook nog een deel geleend. Verdeeld over vier pakketjes verschenen de liedjes van Four Eyed Faces tussen december en mei al op streaming-platforms als Spotify. Het geheel wordt nu dankzij een geslaagde crowdfunding ook uitgebracht op vinyl en cd.

Samengespeeld? Nee, dat hebben Paul Diersen, Stef Woestenenk en Mike Visser - in dit verband althans - nog nooit. Niet eens een repetitie. Zou onderhand wel eens leuk zijn trouwens, maar goed… dat komt nog wel. Ze noemen Four Eyed Faces een lockdown-opnameproject. Want dat is wat het is.

Terug naar vorig jaar. Als in maart en april duidelijk wordt dat de band-agenda’s voor onbepaalde tijd leeg worden geveegd en er muzikaal niets in het verschiet ligt, begint Paul Diersen met het schrijven en vastleggen van nieuwe liedjes, riffs en flarden muziek. Want de muziek moet door. Tijdens de zomer wordt de rode draad duidelijk – gitaarliedjes met veel samenzang - en vraagt hij Mike Visser en Stef Woestenenk om mee te doen. Het plan: opnemen. Aan de slag met een paar microfoons en een laptop. En verder zien ze het wel, want er valt toch niets te voorspellen. Zonder ook maar één keer met zijn drieën bij elkaar te zijn geweest worden de puzzelstukjes voor de liedjes verzameld in oefenruimtes, zolders, huiskamers en garages. De eerste drie verschijnen in december 2020 als ‘One…’ op de streaming-platforms, met in de maanden daarna steeds een nieuw pakketje van drie nummers.

Drie dagen
Ondertussen groeit de wens om het geheel uit te brengen als album, op cd en vinyl. De crowdfunding die in februari wordt gestart om dit mogelijk te maken, brengt binnen drie dagen het benodigde bedrag binnen. Alle twaalf liedjes, inclusief twee extra nummers, vormen nu samen het album ‘One… Two… Three… Four… Let's Roll!'. De titel staat symbool voor de spontane aanpak van het hele project: niet afwachten, maar doen. Het album verschijnt in eigen beheer op 18 juni. Alle donateurs krijgen hun lp of cd voor die datum thuisbezorgd. Wie een cd of lp wil bestellen kan terecht op onderstaande website. Four Eyed Faces bestaat uit Mike Visser (ex-Donnerwetter, Clemens van de Ven, ex-Backcorner Boogie Band) uit Nijmegen, Stef Woestenenk (o.a. MoonYard, Claptunes) uit Vorden en Paul Diersen (ex-Raw Flowers, ex-Shaking Godspeed) uit Aalten.


www.foureyedfaces.com