Bij de gedenkplek heeft iemand het rood-witte shirt van SV Zutphen weggenomen. Ook de keepershandschoenen van Nick zijn verdwenen.

Bij de gedenkplek heeft iemand het rood-witte shirt van SV Zutphen weggenomen. Ook de keepershandschoenen van Nick zijn verdwenen.

Facebook

Shirt en keepershandschoenen verdwenen van gedenkplek overleden jonge Zutphenaar

ZUTPHEN - "Ik kan niet bevatten dat iemand hem daar zo maar weghaalt. Dan moet je wel iemand zonder hart zijn", zegt Marcelino Papperse. De Zutphenaar zit vol onbegrip over de diefstal van emotioneel waardevolle spullen vanaf de gedenkplek voor de op 28 april bij een verkeersongeval overleden Nick ten Have (22). Zowel het door Marcelino als eerbetoon aan Nick aan de familie geschonken shirt van SV Zutphen als Nicks keepershandschoenen zijn verdwenen.

Door Rudi Hofman

Marcelino gaat ervan uit dat deze spullen zijn gestolen. Hij hoorde vrijdag van de trainer van Nick dat het rood-witte shirt spoorloos was. Nadat hij hierover een bericht op Facebook postte, meldde iemand in een reactie dat de keepershandschoenen ook waren verdwenen. Het rood-witte shirt had Marcelino op 7 mei bij de uitvaartdienst van Nick over de rouwwagen gelegd.

"Ik ken Nick al sinds hij een kleine jongen was. Hij voetbalde vroeger net als ik bij SV Zutphen en voor zijn familie was die vereniging zo'n beetje het tweede huis. Toen ik hoorde dat Nick was overleden, was dat een enorme schok. Ik had nog een shirt van SV Zutphen thuisliggen en dacht dat het voor de familie een mooi eerbetoon aan Nick zou zijn", zegt Marcelino.

Thuis volgde de Zutphenaar de online uitgezonden uitvaartdienst. Het deed hem goed te zien dat het door hem geschonken shirt over de sprekersstoel lag. Later vernam de Zutphenaar dat het shirt in het bijzijn van het broertje van Nick was opgehangen op de gedenkplek. Dat iemand het daar heeft weggenomen, vervult hem met afschuw. "Zeker voor de familie hebben het shirt en ook de handschoenen heel veel waarde."

Marcelino hoopt dat de dader spijt heeft van de diefstal en dat hij of zij het shirt en de keepershandschoenen bij de familie van Nick terugbezorgt. "Ik wil heel graag weten wat iemand bezielt om zoiets te doen."

Marcelino Papperse legde het SV Zutphen-shirt bij wijze van eerbetoon aan de overleden Nick over de rouwwagen.