De Chinese blauwe regen uit 1936 in bloei. Foto: PR

De Chinese blauwe regen uit 1936 in bloei. Foto: PR

De Overtuin open op tweede pinksterdag

WARNSVELD - De poort van de Overtuin, de toegang tot een klein paradijs, staat op tweede pinksterdag, maandag 24 mei weer open. Naast de zakdoekjesboom staat ook de Chinese blauwe regen uit 1936 in bloei. Oorspronkelijk groeide deze om een appelboom heen, maar toen die op zijn einde liep heeft de familie Brouwer in de jaren zeventig een metalen staketsel laten maken. Een kenmerkend plaatje van de Overtuin.

Tevens kan de bezoeker als gevolg van het koude weer de sneeuwklokjesboom uit 1832 nog steeds in bloei zien staan. Ook bloeien de bluebells (wilde hyacinten) in het inmiddels hoge gras. Het wordt pas gemaaid wanneer alle stinzenplanten uitgebloeid zijn. Dit alles tegen een achtergrond van de welig tierende rododendrons en azalea’s.
In de galerie is het de laatste dag dat de expositie ‘Room with a view’ van Carla Nederbragt nog te bezichtigen is. Op een ander moment is haar werk altijd nog bij de Kunstlokalen in Zutphen te bekijken. Maar een bezoek aan de tentoonstelling in de sfeervolle galerie is zeker de moeite waard.
Nederbragt (1971) laat in vooral kleine met ei-tempera geschilderde schilderijtjes verschillende interieurs zien. Ze werkt vanuit het thema ‘binnen en buiten' en geeft ons door middel van vensters letterlijk een inkijkje naar de verstilde interieurs. Vaak zonder de fysieke aanwezigheid van de mens. Het (huis)dier dat vaak nog wel aanwezig is versterkt die afwezigheid en verbeeldt daardoor een gevoel van eenzaamheid. Verdere info op onderstaande website.
Verder kan de bezoeker op het terras genieten van koffie, thee en appeltaart of een spelletje Jeu de Boules spelen op de Jeu de Boulesbaan. Ook worden er bij de ingang van de tuin nog steeds planten verkocht.
De Overtuin is open van 12 tot 17 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. De galerie is vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd. Er is geen pinautomaat aanwezig.


www.carlanederbragt.nl