Kinderen tijdens de yogales. Foto: PR

Kinderen tijdens de yogales. Foto: PR

Lekkerder in je vel met kinderyoga op school

ZUTPHEN - ‘We moeten de achterstanden wegwerken’, horen we de laatste tijd vaak als het over onderwijs gaat. "Achterstanden? Ik zou het anders noemen", zegt Irma Pieper, directeur Montessori Kindcentrum de Plotter. Ze legt het graag uit: "Ik vind dat kinderen hun eigen pad lopen; soms snel, soms langzaam, soms met een kronkel, soms in een rechte weg. Maar vooral hun eigen pad. En wij begeleiden ze op dat pad. Niet alleen op de inhoud van de reguliere vakken maar ook op het zijn. Een voorwaarde voor goed onderwijs is je veilig en ontspannen voelen. En daar willen wij ons steentje aan bijdragen. In de groepen én sinds januari met kinderyoga door Monique van Studio Rafiki."

Het eerste blok voor kinderen van de midden- en bovenbouw (groep 3 t/m 8) is inmiddels afgerond. Hoe ze dat hebben ervaren? ‘Yoga helpt mij rustig te worden’, ‘Ik werd er stil van’ en ‘Van yoga word je rustig en blijf je meer bij jezelf’, zomaar wat reacties van kinderen op hun kennismaking met yoga. Irma vervolgt: "We zien de kinderen genieten. En ze zijn inderdaad ook heerlijk ontspannen bij de yoga. Een waardevolle toevoeging!".

De lessen lopen nog door tot de zomervakantie. Ook voor komend schooljaar hoopt Irma geld vrij te kunnen maken voor de yogalessen. Ze vertelt: "Natuurlijk zijn wij er voor rekenen en taal, maar zeker ook zo belangrijk is dat de kinderen lekker in hun vel zitten. Daar willen wij aan werken. En we zijn zo blij met Monique dat we graag volgend jaar doorgaan, met alle klassen. Zo helpen we de kinderen zichzelf te laten zijn en van daaruit hun eigen koers te bepalen".

Kinderen tijdens de yogales. Foto: PR