In de tuin staat de zakdoekjesboom in bloei. Foto: PR

In de tuin staat de zakdoekjesboom in bloei. Foto: PR

Hemelvaartsdag in de Overtuin

WARNSVELD - Op donderdag 13 mei staat de poort van de Overtuin weer wijd open voor alle bezoekers. Ook kan er weer gebruik worden gemaakt van het terras.

In de tuin staat de zakdoekjesboom – ook bekend onder de naam vaantjesboom of Davinia involucrata - in bloei. Een bijzondere boom die door de laatste particuliere eigenaren van de buitenplaats, de familie Brouwer, is aangeplant. De Chinese blauwe regen uit 1936 staat op springen, dus wellicht kan men donderdag genieten van de prachtige paarse trossen. En de talrijke blue bells zorgen voor een kleurrijke ondergrond. Ook staan de vele fruitbomen uitbundig in bloei.

In de galerie is de buitengewone expositie ‘Room with a view’ van Carla Nederbragt te bezichtigen. Met het thema 'binnen en buiten' maakt ze verstilde schilderijtjes van interieurs. Vaak zonder de fysieke aanwezigheid van de mens. Het (huis)dier wat vaak nog wel aanwezig is versterkt die afwezigheid en verbeeldt daardoor een gevoel van eenzaamheid. Nog te bekijken tot en met 24 mei.

Er is weer een nieuwe voorraad planten die bij de ingang van de tuin verkocht worden. De openingstijd is van 12.00 - 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. De galerie is vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd. Er is geen pinautomaat aanwezig, graag contante betaling.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 – 559 989

Foto: PR