Een duofiets zou voor veel cliënten dé oplossing zijn omdat zij vanwege angst, slechtziendheid of verminderde motoriek niet op een normale fiets kunnen fietsen. Foto: PR

Een duofiets zou voor veel cliënten dé oplossing zijn omdat zij vanwege angst, slechtziendheid of verminderde motoriek niet op een normale fiets kunnen fietsen. Foto: PR

Zonneoord start inzamelingsactie voor duofiets

ZUTPHEN - Het is voor iedereen belangrijk om te bewegen. In deze tijd zijn er echter maar een beperkt aantal mogelijkheden om dat doen en dat geldt zeker voor de cliënten van Zonneoord, een locatie van Philadelphia Zorg in Zutphen waar mensen met een beperking wonen. De clubs, sportscholen en het zwembad zijn gesloten, maar een van de mogelijkheden om lekker te bewegen die wel kan is fietsen. Een duofiets zou voor veel cliënten dé oplossing zijn omdat zij vanwege angst, slechtziendheid of verminderde motoriek niet op een normale fiets kunnen fietsen. Vanwege de hoge aanschafprijs van de duofiets en het beperkte budget, is men daarom een inzamelingsactie gestart.

Een boodschapje in het dorp, een fietstocht door de omgeving met de vrijwilliger of familielid en ondertussen lekker kletsen over de alledaagse dingen. De duofiets fiets maakt het mogelijk, ook als je minder mobiel bent, om lekker buiten te kunnen fietsen. Een duofiets is een speciale fiets. Omdat je naast elkaar zit en niet achter elkaar wordt deze fiets ook wel side-by-side tandem genoemd. Deze fiets is uitgerust met een elektromotor zodat je ook kunt fietsen met trapondersteuning. Hierdoor gaat het fietsen nog eenvoudiger. Op de duofiets is er één persoon die de fiets bestuurt en remt. De passagier die naast de bestuurder zit kan wel mee trappen maar niet sturen of remmen.

Doneren
De aanschafprijs van een duofiets is hoog (circa 8500 euro) en hier is binnen het reguliere budget van Zonneoord geen ruimte voor. Daarom is men een actie gestart om geld binnen te halen voor de aanschaf. Doneer via www.vriendenvanphiladelphia.nl op het project of maak een bedrag over op rekeningnummer NL 91 ABNA 0400326361 t.n.v. Stichting Vrienden van Philadelphia o.v.v. 'fiets Zonneoord'. Namens alle cliënten en begeleiders, hartelijk dank voor uw gift.