Eerste adventsvesper in november 2020. Foto: PR

Eerste adventsvesper in november 2020. Foto: PR

Latijnse vespers in de Maria-meimaand en met Pinksteren

ZUTPHEN - Ook dit jaar zal het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan de Mariavespers in de meimaand uitvoeren. Op Hemelvaartsdag 13 mei om 17.00 uur in de Sint-Willibrorduskerk in Vierakker en op zondag 16 mei om 16.30 uur in de St. Janskerk in Zutphen.

De aloude Mariagezangen met psalmen en hymnen zullen weerklinken tijdens dit 'avondlijke getijde' (klooster koorgebed), en de beleving in stilte is steeds weer indrukwekkend. Ook dit jaar is vanwege de coronamaatregelen het koor beperkt tot vier zangers, en tevens zal het intrede lied Salve Mater niet lopend gezongen kunnen worden. Maar onder andere het plechtige Magnificat en het verstilde Regina Caeli zullen klinken. Boekjes met de Latijnse teksten en Nederlandse vertaling zijn beschikbaar.

Pinksteren
Ook het kerkelijk feest van Pinksteren kent zijn eigen Getijden: de vespers van het Veni Sancte Spiritus; ook hier geldt dat deze hymne nu niet lopend gezongen mag worden. Maar de indrukwekkende oude melodieën van psalmen en Magnificat zullen evengoed prachtig en stil weerklinken. Op Eerste Pinksterdag zondag 23 mei om 16.30 uur zal het Getijdenkoor de vespers zingen in de St. Janskerk of Nieuwstadskerk in Zutphen.

Informatie en aanmelden
Wegens de coronamaatregelen zijn maximaal 30 bezoekers in de kerk toegestaan en dient men zich van te voren aan te melden door te mailen naar info@getijdenkoorstjanzutphen.nl, door de QR-code te scannen of via de website. De vieringen zullen ook via kerkdienstgemist.nl/stations/615-Sint-Jan-Zutphen te volgen zijn. Zie voor verdere informatie www.getijdenkoorstjanzutphen.nl.