Extra ondersteuning passend onderwijs

REGIO - De 24 schoolbesturen in het Samenwerkingsverband IJssel Berkel maken plannen voor extra ondersteuning voor kinderen die dit steuntje in de rug nodig hebben. De kinderen gaan die extra ondersteuning krijgen vanaf het schooljaar 2021 – 2022.

Net als andere samenwerkingsverbanden in Nederland heeft ook IJssel Berkel een flinke financiële reserve opgebouwd. Deze middelen zijn bedoeld voor ondersteuning en aandacht aan kinderen die dit nodig hebben. Céline Blom, directeur-bestuurder: "Er is nu op hoofdlijnen bestuurlijke commitment over de inhoud van de besteding van deze reserves. Zodra die lijnen zijn uitgewerkt, wordt hier op schoolniveau invulling aan gegeven. We zijn blij dat deze reserves onder andere als impuls ingezet worden om de expertise van speciaal onderwijs in te zetten op het reguliere onderwijs." Het bestedingsplan geeft gehoor aan de oproep van minister Slob eind 2020 om reserves van samenwerkingsverbanden passend onderwijs doelmatig in te zetten ten behoeve van hun onderwijsaanbod. Het bestedingsplan wordt op 8 mei aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangeboden.

IJssel | Berkel is een samenwerkingsverband Passend Onderwijs van 24 schoolbesturen met 96 scholen voor primair (speciaal) onderwijs in de gemeenten Brummen, Zutphen, Lochem, Voorst, Berkelland & Bronckhorst.