In de galerie verwelkomt Carla Nederbragt je om haar expositie ‘Room with a view’ te bezichtigen. Foto: PR

In de galerie verwelkomt Carla Nederbragt je om haar expositie ‘Room with a view’ te bezichtigen. Foto: PR

Genieten van natuur en kunst in de Overtuin

WARNSVELD - Zondag 2 mei is de Overtuin opengesteld. De tuin is aangelegd in 1832 in de landschapsstijl en herbergt bijzondere oude bomen. Een daarvan is de Sneeuwklokjesboom, of Halesia uit 1832. Momenteel bungelen de roomwitte ‘sneeuwklokjes' aan het verdere kale hout. Het tuinpad volgend, brengt je tot onder de kolossale kastanje -ook uit 1832- met haar vele toortsen. En dit alles met een kleurrijke ondergrond van duizenden bosanemonen, lelietjes der Dalen en blue bells.

De vele fruitbomen die zijn aangeplant in de tijd van de dames van Verloren van Themaat staan momenteel uitbundig in bloei. De appels, peren, kweeperen en pruimen laten zich van hun mooiste kant zien. Voor de bijen die af en aan vliegen, is het een groot feest. En afhankelijk van het weer zullen ook de rododendrons, de Chinese blauwe regen uit 1936 en de zakdoekjesboom binnen afzienbare tijd in bloei staan.

Expositie
In de galerie verwelkomt Carla Nederbragt je om haar expositie ‘Room with a view’ te bezichtigen (te bekijken tot en met 24 mei). Thema in deze expositie is 'binnen en buiten' in zichzelf. Maar ook in ruimtes; ramen, gordijnen, vitrages, ieders 'huisje' en interieur. Vaak zonder de fysieke aanwezigheid van de mens. Alsof je al kijkt naar iemands binnenste. Het (huis)dier wat vaak nog wel aanwezig is, versterkt die afwezigheid en verbeeldt daardoor een gevoel van eenzaamheid. Vanaf eind 2019 werkt Carla op een kleiner formaat en met ei-tempera.

Bij de ingang van de tuin worden net als afgelopen jaar weer planten verkocht. Voor mensen die nog stekjes van mooie tuinplanten overhebben, de Overtuin wil ze graag hebben voor de verkoop. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Overtuin.

De openingstijd is van 12.00 – 17.00 uur. De ingang is aan de Molenstraat 6 te Warnsveld, tussen de kerk en molen. De galerie is vrij te bezichtigen, alleen voor een bezoek aan de tuin wordt 3 euro entree gevraagd. Er is geen pinautomaat aanwezig, graag contante betaling.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 – 559989

Sneeuwklokjesboom. Foto: PR