Kogelstoten was een van de activiteiten op het middenterrein. Foto: PR

Kogelstoten was een van de activiteiten op het middenterrein. Foto: PR

Jeugdatleten Hanzesport trekken ten strijde

ZUTPHEN - Atletiekvereniging Hanzesport had zaterdag jongstleden eindelijk weer eens een atletiekwedstrijd voor de jeugd op de baan. Iedereen keek hier al zo lang naar uit maar door corona kon het nog niet eerder georganiseerd worden. De wedstrijdcommissie was er toch al een aantal weekjes druk mee.

Op de ochtend zelf druppelen de kinderen langzaam binnen, onder een strakblauwe hemel. Een groot aantal ouders heeft zich aangemeld als vrijwilliger voor allerlei hand- en spandiensten. Dan mogen zij het veld betreden; anders moeten ze gezien de maatregelen achter de afrastering blijven. En na een korte briefing voor de vrijwilligers is het: Op uw plaatsen, klaar, start!
Eerst de 40 m sprint voor de kleinste kinderen, de mini-pupillen van 5 en 6 jaar. Aangemoedigd door de iets oudere kinderen stuiven ze richting finish. De wedstrijd nu echt begonnen. Diverse groepjes kinderen van verschillende leeftijden lopen nu wat langere sprintnummers. Toegejuicht door hun ouders als baancommissaris, jurylid of verzorger van drinken na afloop. Ook de technische nummers vinden plaats: op het midden van de baan. Ver- en hoogspringen, vortex-werpen (een soort kleine werpraketjes) en kogelstoten.
En aan het eind staan de verschillende lange loopafstanden op het programma. Tot 600 meter. Voor alle jeugd, ook de allerkleinsten. Daar hebben ze maanden voor getraind.
Helaas is er vanwege corona na afloop geen medaille-uitreiking. Misschien bij een volgende wedstrijd wel weer, de club kijkt er weer naar uit.