Contactgroep voor mantelzorgers

ZUTPHEN - Het Odensehuis Zutphen is gestart met een tweede contactgroep voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblematiek, zoals niet aangeboren hersenletsel, dementie of Parkinson. Deze contactgroep is in de avonduren zodat het ook voor werkende mantelzorgers mogelijk is om deel te nemen. Er is nog plaats in deze groep.

Eén keer per maand komt men bij elkaar en worden ervaringen gedeeld in een vertrouwelijke en respectvolle sfeer. Door te delen ontstaan soms nieuwe inzichten en kan men leren van elkaar. Herkenning en erkenning van elkaars situatie kan steun geven en door kennisoverdracht kan men nieuwe ideeën krijgen.

Willemien Hak is de gespreksleider en samen wordt bepaald welke onderwerpen aan bod komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn het omgaan met gedragsveranderingen, rolverandering in de relatie, loslaten of omgaan met diverse gevoelens.

Voordat men kan starten met de groep, vindt eerst een intakegesprek plaats om te kijken of er een match is met de groep. De contactgroep is eens in de maand op dinsdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Deelname is gratis. Voor meer informatie of aanmelden, mail naar Willemien Hak via coordinator@odensehuiszutphen.nl of bel met 06-123 698 16.